Kategorier
Test og anmeldelser Video

Seat Arona vs Opel Crossland X: Spansk og tysk familiebil i tæt duel

Opel Crossland X udfordrer den populære Seat Arona i denne duel, hvor Bilbasens Anders Berner går i dybden med bilerne og finder sin favorit.

Af: Anders Berner  / d. 27. juli 2018

Med en titel som Årets Bil i Danmark 2018 er det en selvsikker Seat Arona, der her tager imod udfordringen fra konkurrenten, Opel Crossland X.

Vi starter bagfra. Bagagerummet på de to biler er nemlig lige store. Arona er dog ikke født med et reservehjul, så under bunden i bagagerummet har du adskillige ekstra liter til rådighed, når du skal have gemt lidt ragelse af vejen.

Blæret bagsæde

Bevæger vi os en tand længere ind i bilen, finder vi dog en af Crosslands styrker. Bagsædet kan nemlig længdejusteres – ligesom søsterbilerne fra Peugeot og Citroën – og ryglænet kan vinkles, så der bliver mere eller mindre plads til bagagen. Det er smart. Og her kan Seat Arona ikke følge med.

Når det kommer til blandt andet interiør, kvalitetsoplevelse og drivlinje er Seat Arona dog på hjemmebane. Her kan du se hele duellen mellem de to populære familiebiler:

Vanvittige ventetider på Seat Arona

Mens du kan få en Opel Crossland X smidt i nakken på stedet hos den lokale forhandler, er situationen en anden hos de danske Seat-forhandlere. Du skal nemlig vente op mod et år, før der kan stå en fabriksny Seat Arona i din indkørsel.

Du kan dog springe køen over, hvis du blandt de i øjeblikket 25 eksemplarer til salg på Bilbasen kan finde én, der falder i din smag: Søg efter Arona på Bilbasen. Hvis du foretrækker Opel Crossland X, er der ligeledes adskillige til salg: Søg efter Crossland X på Bilbasen.

Alternativt kan du omgå ventelisterne ved at følge rådene i den her video:

Af Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.