Kategorier
Forbrugerstof Nyheder

Sjove ting folk skriver i bil-annoncer (Part 4)

Der er forskellige holdninger til, hvad der sælger en bil på nettet. Her er nogle af de mere særprægede sætninger fra salgsannoncer.

Af: Ebbe Sommerlund  / d. 25. februar 2019

Det hænder, at jeg sidder og drømmer om at købe en anden bil. Og så falder jeg over nogle sjove formuleringer. Herunder har jeg samlet nogle af dem, der fik mig til at trække på smilebåndet. De originale billeder er ikke medtaget – dels for at undgå problemer med copyright og dels for ikke at gøre vores morskab for personlig.

Nissan Figaro – hvad kostede den?

I 1991 gav man 90.000 kroner for bilen i Japan, og så kan man godt nogenlunde regne ud hvad sådan en lille sag ville have kostet her i DK !!!

Sjældent har jeg oplevet en sætning, der efterlader mig mere forvirret og dum. Burde jeg kunne omregningsfaktoren mellem prisen i Japan i 1991 og prisen i Danmark. Er jeg en dårlig motorjournalist, når jeg ikke ved den slags? Jeg håber, svaret er nej, for jeg har ingen anelse.

Er en mekaniker-bil god?

Peugeot 306, 1999 –
med 7 måneder til syn. Kørt 237.000.

En mekaniker bil, så bilen er fejlfri og køre lige igennem syn igen uden problemer.

 

Jeg ved ikke, hvor mange mekanikere, sælger kender, men det er ikke mit indtryk, at mekanikere er mere ømme end andre med pleje af deres biler. Nogle er selvfølgelig, men ikke alle.

Jeg kender for eksempel en mekaniker, der kørte i en Fiat Punto i seks år uden at skifte olie. Den brugte lidt og fik fyldt på efter behov. Oliefiltret blev skiftet én gang fordi det var gennemtæret.

Skomagerens børn har altid hullede sko, lyder et gammelt ordsprog – fyld selv en mekaniker ind i den sætning.

LÆS OGSÅ: Test: VW Polo 1,5 er en stor, men dyr fornøjelse

Den er sjælden – og gudskelov for det

Mercedes-Benz 300d – set på Bilbasen

Den 6 cylindret diesel rækkemotor er efterhånden sjælden at finde

 

Ja, heldigvis kan man sige. Altså rækkeseks er en af mine favoritkonstruktioner, men en diesel med 114 hk og 0-100 km/t på 14,1 sekunder, står nok ikke øverst på manges hitlister. Det skulle da lige være hos skattefar, når han kradser 11.400 kr. ind årligt på ejerafgiften.

Nogle ting bliver sjældne, fordi efterspørgslen er større end udbuddet. Andre fordi ingen gider eje skidtet – ud over skrotpladsen.

Video: Her er den første VW, der er sjovere end BMW

Hvor ringe kan en bil blive?

Audi A8 – set på dba.dk

 

Bilen kan sagtens køres på trailer.

 

Hvor ringe skal en bil egentlig være før den ikke kan køres på en trailer? Det er vel kun, hvis:

  1. Den ikke har hjul på
  2. Den har sat sig i gearkassen
  3. Den har sat sig i bremserne

Så jeg ved ikke helt, hvor heftigt et salgsargument, det egentlig er.

Er bilen egentlig til salg?

Lexus LS400 med campingvogn

Sælges samlet, Lexus LS 400 1992 og Hobby 525 1991. Et helt unikt og meget flot træk med al udstyr. Oprettet i Hobby->Samlinger->Diverse samlinger og objekter. Altså ikke i kategorien Biler.

Teksten indeholder også dette guldkorn:

 

PS/ Observerer en anden annonce her i DBA, for en gammel Kbhs pølsevogn til en pris på hundrede og trestusinde kr. blot sådan lige for at sætte det hele i relief.

 

Og hvilket relief. Men jeg tror, der er en mening med det hele. Det er slet ikke meningen, at manden skal sælge bilen. Han lader bare som om, så han kan forsikre konen:

 

– Jamen skat, jeg har sat den til salg, og der er ingen henvendelser. Vi bliver desværre nødt til at beholde vores Lexus. (Usagt: Jeg skal sagorasme ikke køre nogen Chevrolet Spark)

Jeg hepper på, at han ikke får sin fine Lexus solgt.

>>Søg brugte Lexus til salg på Bilbasen<<

Køb en fed bil – eller en bil der kan blive fed!

Mercedes-Benz 300 Turbodiesel

Har denne MB 300 turbo diesel sportsline. Som var meningen at skulle komme til at se ud som på billede nr 1.

På grund af copyright kan vi desværre ikke bringe billedet, så jeg beskriver det:

Billede nummer 1 er et billede af et suttet bolsje af en W124 Stationcar – lakken skinner. Fede Carlsson fælge og sænket helt i kælderen. Den ser fed ud.

Billede nummer 2. Bilen der er til salg. Blank som en betonflise og med rusten forskærm. Høj som en traktor og påmonteret med nogle tilfældige Mercedes-hjul.

 

Men hej det er faktisk ikke nogen dum taktik. Ejendomsmæglere gør det hele tiden – hvis du bare lige vælter denne (bærende) væg, så får du et fantastisk køkken-alrum. Sælg drømmen – måske lykkes det for dig at lave en bil, der afkræver respekt. Måske skal du selv sælge et endnu mere rusten projekt – det er op til dig.

LÆS OGSÅ DE ANDRE ARTIKLER I SAMME SERIE: 

Skrev du lige det? Sjove formuleringer fra salgsannoncer (3)

Tossede ting folk skriver i salgsannoncer (2)

Sjove ting folk skriver i salgsannoncer (1)

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.