september 29, 2023

Skoda Enyaq med 286 hk bedre rustet mod Tesla Model Y

Enyaq 80-modellen med 204 hk skiftes nu ud med Enyaq 85 med 286 hk og lidt længere rækkevidde. Den nye variant er marginalt dyrere end den gamle.

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

“Vi kommer ikke til at sætte priserne ned på vores biler”. Klar udmelding fra Semler, importøren i Danmark for Audi, Cupra, Skoda og Volkswagen, da Tesla lavede rav i den i januar med store prissænkninger på Model 3 og Model Y.

Men selv uden at sænke priserne har Semler gjort flere af sine vigtigste elbiler mere attraktive overfor bilerne fra Tesla. Volkswagen lancerede mere veludstyrede Active-modeller til normalpris, nu afløst af 75 Years Edition-varianter, og Skoda har sammensat attraktive Premium-varianter af Enyaq med rigtig meget standardudstyr.

Og så er der den nye elmotor, som nu kommer i flere modeller fra VW ID.7. Den 286 hk og hele 545 Nm stærke elmotor erstatter den gamle, som havde 204 hk og 310 Nm. Den er på vej med et solidt boost til Audi Q4 E-Tron og VW ID.4, ID.5 og ID Buzz.

Hos Skoda er Enyaq med den nye elmotor sat til produktionsstart i november, og selv om de nye Enyaq 85-varianter (almindelig crossover og crossover-coupéen Enyaq Coupé) har en meget stærkere motor – og mere rækkevidde end før – er prisstigningen marginal.

Enyaq 85 Premium koster 429.995 kr.

Det er lige nu svært at være konkurrent til Tesla. De amerikanske elbiler sælger sig selv. Men det bør ikke være en automat-reaktion, at man køber en Model Y, når man leder efter en mellemstor elektrisk crossover. Hos Skoda får man lige så meget for pengene – og man får en mere komfortabel elbil.

Enyaq 80 Premium med 204 hk kostede senest 420.995 kr., og den nye Enyaq 80 Premium med 286 hk koster 429.995 kr. Og hvis det er Enyaq Coupé, der skal i garagen, skal man ikke betale en eneste krone mere end før: Enyaq Coupé 85 Premium koster 449.995 kr.

Med den nye elmotor, som er mere effektiv i omgangen med strøm, kommer længere rækkevidde: 570 kilometer for Enyaq 85 Coupé (op fra 537 kilometer), 562 kilometer i Enyaq 85 (op fra 539 kilometer). Nye firehjulstrukne udgaver med to elmotorer – Enyaq 85x og Enyaq Coupé 85x – har nu også flere kræfter: 286 hk mod tidligere 265 hk. De firehjulstrukne varianter koster henholdsvis 444.995 kr. og 464.995 kr., men det er ikke med Premium-udstyr, som baghjulstrukne udgaver kører med.

Enyaq 85 Premium har blandt andet matrix-LED-forlygter, el-justerbart førersæde, nøglefri betjening, 230v-stik ved bagsædet og meget mere. I forhold til Tesla Model Y Long Range har den længere rækkevidde (Model Y 533 kilometer), men har færre kræfter. Model Y Long Range er dyrere med en pris på 440.900 kr.

Med opdatering af Enyaq kommer ændret infotainmentsystem med ny menustruktur, automatisk eller manuel opvarming af batteriet forud for lynladning og den nye topudstyrsvariant Laurin & Klement, som starter ved 519.995 kr. RS-udgaverne af Enyaq og Enyaq Coupé går samtidig fra 299 til 340 hk, og prisen starter ved 529.995 kr.

Del artikel:

Brugte Skoda Enyaq til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS