GuideTips og tricksVideo

Smadrekasse-TV: Se hvad det koster at genoplive en Skoda Octavia

Af i Guide, Tips og tricks, Video
Den gamle spand af en Skoda er ikke meget værd længere. Men kan en slidt Octavia mon reddes og blive mere værd? Det undersøger vi i denne serie, hvor vi forsøger at puste nyt liv i den gamle bil.

Af: Anders Berner  / d. 2. marts 2018 / Sponsoreret af Telia

Jeg vil gerne forsøge at få opgraderet min gamle Skoda Octavia til en mere sikker tidsvarende bil. Men giver det overhovedet mening at kaste penge efter liget? Min kollega er skeptisk.

– Din 2,0 TDI-motor er kendt for at være sårbar. Det havde helt klart været et bedre udgangspunkt, hvis du kørte en 1,9 TDI, men hvis du holder den med vand og olie, så klarer den det forhåbentlig, råder Ebbe Sommerlund.

Desuden er der udbredte rustproblemer.

Skoda Octavia får dommen på værkstedet

Ebbe Sommerlund råder mig godt nok til at gå uden om et autoriseret værksted, da stemplerne nærmest er uden betydning, når værdien på bilen er så lav. Men det skal han ikke bestemme, så jeg triller forbi det lokale Skoda-værksted og får et bud på reparationerne.

Det kan du se i videoen herunder, hvor der også bliver sat pris på, hvad det vil kræve at gøre bilen sikker igen.

I næste afsnit forsøger jeg at redde livet på bilen, og så ser vi nærmere på nogle af de tekniske muligheder, som kan gøre bilen mere moderne og øge komforten – både bag rattet og på bagsædet.

Opgrader din bil med Telia Sense Car

 Med Telia Sense Car får du 4G WiFi-hotspot i bilen, så der er masser af underholdning til alle passagerer. Men Sense-enheden kan meget andet.

– Smart alarm på mobilen giver dig besked, hvis der er indbrudsforsøg, bilens batteri er lavt, eller motorfejlslampen er tændt.

– Du får notifikationer når bilen skal synes, og når der skal skiftes sommer- eller vinterdæk.

– Via GPS kan du nemt finde bilens præcise parkering. Og når du kører igen, stopper Telia Sense Car automatisk betalingen.

– Du får overblik over dit kilometer- og benzinforbrug og de datoer, du har kørt.

Et Telia Sense Car-abonnement koster 99 kroner om måneden og er inklusiv  20 gigabyte data pr. måned. Der er ingen binding, så du kan til enhver tid opsige abonnementet.

Her kan du læse mere om Telia Sense Car og tjekke, om du kan få det til din bil.