Skønhed, fart og nostalgi: De 3 bedste nyheder fra Genève

Skønhed, fart og nostalgi: De 3 bedste nyheder fra Genève
07/03/2016 admin-bilbasen

Det var et mildt sagt hårdtpumpet felt, der løb med opmærksomheden i årets udgave af det internationale bilshow i Genève. Biludstillingen i Genève er årets første af sin slags, og derfor er det også her, at sløret ofte løftes for mange nye modeller. 2016 er ingen undtagelse. På tværs af klasser, fra de helt vilde til de ganske fornuftige, har årets Geneva Auto Show på vanlig vis imponeret.

Det har været vanskeligt at koge et så sprængfyldt show ned, men her kommer Bilbasens bud på de tre fedeste nyheder fra showet.

Aston Martin DB11

Aston Martin DB11

Hos Aston Martin blæser der nye vinde. Den hæderkronede britiske bilproducent har udstukket en ny kurs for sit 2. århundrede. Den har fået navnet ’Second Century Plan’ og første bil herunder er den smukke, strømlinede Aston Martin DB11. Under den nye strategi er det meningen, at Aston Martin løbende vil udskifte alle deres eksisterende modeller. Fortsætter de af samme sti, som de allerede er gået med DB11, er vi ikke nervøse. V12-motoren i den nye DB11 er ikke bare stor, den er også helt ny. Det er samtidig første gang, Aston Martin lancerer en serieproduceret bil med turboladet motor.

Specifikationer

V12 motor m. twin-turbo

5,2 L

600 Hk

320 km/t


LÆS OGSÅ Ny konge på gaden: Bugatti Chiron er verdens hurtigste bil


Porsche 911R 2017

Porsche 911R 2017

Porsche og deres 911-model er et lysende eksempel på, at der ikke er grund til at ændre på noget, der virker. Sådan har det altid været med 911 og dens udseende. Og nu ser det ud til, at Porsche har lært, at det også bør gælde under bagsmækken. For med lanceringen af den nye 911R er Porsche og deres hold af ingeniører gået væk fra ideen om en turboladet motor. I stedet er 911R tilbage, som vi kender den: Med en 4,0 liters 6-cylindret boxermotor, 6-trins manuel gearkasse og en reduceret kampvægt. Vi kigger muligvis her på årets bedste ‘drivers car’.      

Specifikationer

6-cylindret boxermotor

4,0L

493 Hk

322 km/t


LÆS OGSÅ Road trip: De 6 smukkeste bilture i Europa


Lamborghini-Centenario-geneva-motorshow-2016-Slide-1

Lamborghini Centenario LP770-4

Lamborghini fejrer, at 2016 er året, hvor grundlægger Ferruccio Lamborghini kunne være blevet 100 år. Gaven er Lamborghini Centenario. En helt ny model, der med både sit design og sin motor udspringer fra Lamborghini Aventador. Hele bilen er udført i kulfiber og er ifølge Lamborghini selv den hidtil vildeste bil, der er sluppet løs fra fabrikken i Sant’Agata Bolognese. Indtil videre bliver Centenario kun produceret i 40 eksemplarer: 20 som coupe, 20 som roadster.

Specifikationer

V12

6,5

760 Hk

350 km/t

FACEBOOK Bliv ven med Bilbasen

TWITTER Følg Bilbasen på Twitter