Skal snekæderne monteres på for- eller baghjulene?

Skal snekæderne monteres på for- eller baghjulene?
30/01/2019 Ebbe Sommerlund

 

Hej Bilbasen

Jeg skal på skiferie i en baghjulstrukken bil og kom til at tænke på, om snekæderne skal monteres på forhjulene, baghjulene eller alle fire hjul?

Venlig hilsen Rune

 

 

Hej Rune,

Det er et relevant spørgsmål. Det er i hvert fald set, at ejere af BMW 1-serie har monteret snekæder på forhjulene og ejere af Mercedes-Benz A-Klasse har monteret dem på baghjulene. Eftersom det præcis ikke er de trækkende hjul, så kom de biler ikke langt i dyb sne.

LÆS OGSÅ: Test af vinterdæk: Derfor skal du vælge mindre dæk

Men for at være helt sikker på det rigtige svar, så har jeg spurgt Flemming Skou fra Avant Danmark – han har solgt snekæder i mere end 25 år.

Hvor skal snekæderne monteres?

”Man monterer kun på de trækkende hjul – altså bagpå ved baghjulstræk og foran ved forhjulstræk. Se i bilens instruktionsbog – det plejer at være beskrevet heri, hvor kæderne skal monteres.”

Hvad så med firehjulstrækkere?

”Det er ikke sikkert, at man har brug for snekæder med firehjulstræk, men hvis man monterer kæder, så afhænger det af typen af firehjulstræk. De fleste biler trækker primært på forhjulene, og i det tilfælde monterer man kæderne foran. Hvis bilen har permanent firehjulstræk, så vil man montere på alle fire hjul.”

Så for langt de fleste vil et sæt med to kæder altså være nok.

Venlig hilsen
Ebbe Sommerlund

Spørg redaktionen

Vores dygtige journalister vil nødig kaldes eksperter, for på mange måder er de jo bare en håndfuld bilglade tosser som så mange andre. Men utallige års erfaringer med test af biler har trods alt kastet lidt viden af sig, og den deler de meget gerne ud af.

Har du et spørgsmål til redaktionen, kan du sende det ind, ved at trykke herunder. Så vil de efter bedste evne forsøge at give et svar, du kan bruge til noget.

Stil dit spørgsmål til redaktionen