Kategorier
Spørg redaktionen

Skal snekæderne monteres på for- eller baghjulene?

Hej Bilbasen

Jeg skal på skiferie i en baghjulstrukken bil og kom til at tænke på, om snekæderne skal monteres på forhjulene, baghjulene eller alle fire hjul?

Venlig hilsen Rune

 

Hej Rune,

Det er et relevant spørgsmål. Det er i hvert fald set, at ejere af BMW 1-serie har monteret snekæder på forhjulene og ejere af Mercedes-Benz A-Klasse har monteret dem på baghjulene. Eftersom det præcis ikke er de trækkende hjul, så kom de biler ikke langt i dyb sne.

LÆS OGSÅ: Test af vinterdæk: Derfor skal du vælge mindre dæk

Men for at være helt sikker på det rigtige svar, så har jeg spurgt Flemming Skou fra Avant Danmark – han har solgt snekæder i mere end 25 år.

Hvor skal snekæderne monteres?

”Man monterer kun på de trækkende hjul – altså bagpå ved baghjulstræk og foran ved forhjulstræk. Se i bilens instruktionsbog – det plejer at være beskrevet heri, hvor kæderne skal monteres.”

Hvad så med firehjulstrækkere?

”Det er ikke sikkert, at man har brug for snekæder med firehjulstræk, men hvis man monterer kæder, så afhænger det af typen af firehjulstræk. De fleste biler trækker primært på forhjulene, og i det tilfælde monterer man kæderne foran. Hvis bilen har permanent firehjulstræk, så vil man montere på alle fire hjul.”

Så for langt de fleste vil et sæt med to kæder altså være nok.

Venlig hilsen
Ebbe Sommerlund

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.