VW Golf VII
marts 10, 2021

Perfekt timing: Rift om de brugte biler

Bilforhandlerne efterspørger brugte biler som aldrig før. Det kan man udnytte, hvis bilen skal skiftes ud.

Af: Jacob Dalby / d. 10. marts 2021

Lige nu er der særligt gode muligheder for at gøre en god handel, hvis du vel og mærke ønsker at sælge din bil. Især to faktorer spiller ind. Dels er brugtbilpriserne høje i øjeblikket, og dels mangler bilforhandlerne biler. Timingen er altså perfekt, hvis bilen ude i carporten skal skiftes ud.

“De nye bilafgifter har gjort især plug-in hybrider og elbiler billigere, og generelt er der gode muligheder for at gøre en god handel lige nu, fordi bilforhandlerne har igangsat en række kampagner for at sælge biler efter deres forretninger er genåbnet,” siger Jan Lang, markedsanalytiker hos Bilbasen.

LÆS OGSÅ | 2021 oversigt: Se alle elbiler i Danmark samt rækkevidde og pris

Men det er ikke kun plug-in og elbilerne, der er eftertragtede. Faktisk er der efterspørgsel på stort set alle typer biler lige nu. Især hvis bilen er under fem år er der rift om dem. Det mærkes også på platformen Solgt.com, som Bilbasen netop har indgået samarbejde med.

Bilbasen indgår nyt samarbejde

Solgt.com har netop indgået et samarbejde med landets to største markedspladser for brugte biler i form af Bilbasen.dk og DBA.dk, og det er til klar fordel for bilkøberne, der ønsker et nemt og hurtigt salg af deres bil.

LÆS OGSÅ | 3x kantede klassikere til under 100.000 kr.

”Forbrugerne ønsker gennemsigtighed og bekvemmelighed i forhold til handlen med biler. Med garantiprisen og en yderst effektiv salgsproces for de private, har Solgt.com vist sig som en platform, der er det helt rigtige for forbrugerne, og samarbejdet med Solgt.com gør det nemmere for de brugere hos os, der vil sælge en bil til forhandlerne,” siger Jan Lang, kommunikationsansvarlig hos Bilbasen og DBA.

Solgt på rekordtid

Konkret betyder samarbejdet, at brugerne på Bilbasen og DBA blot skal indtaste bilens registreringsnummer og få yderligere oplysninger. Derefter får sælgeren en garantipris. Lever prisen op til sælgerens forhåbning, så kan handlen afsluttes på rekordtid, og allerede dagen efter kan bilen være afleveret til forhandleren og pengene på vej til kundens konto.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: Køb Mærsk Mc-Kinny Møllers gamle Buick

”Det unikke ved vores platform er, at bilsælgeren får en garantipris, der er genereret via markedsdata, og som er nem at gennemskue. Samtidig er dialogen effektiviseret, så man nemt og bekvemt kan sælges sin bil på meget kort tid,” forklarer Rasmus Pallesen.

Det behøver ikke være besværligt at handle bil, og med de høje priser på brugtbilmarkedet, kan man udnytte, at bilmarkedet i øjeblikket er sælgers marked.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Det siges i øvrigt, at Jacob kunne køre før han kunne gå, så interessen for biler startede tidligt. Interessen udviklede sig til passion og siden har arbejdet som motorjournalist på blandt andet Bil Magasinet fyldt det meste af de vågne timer.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS