juni 25, 2019

Stor risiko for kø: Sommerferie og vejarbejde sætter prop i trafikken

Når skolernes sommerferie begynder på fredag, lyder startskuddet samtidig til nogle af de største rejsedage på hele året. Her kan du se, hvor og hvornår trafikken er værst.

Af: Esben Skrumsager / d. 25. juni 2019

Sommerferietrafikken følger i høj grad skolernes sommerferie, så når det ringer ud for sidste gang i dette skoleår, sætter mange danskere kursen mod sommerhuset eller grænserne.

Det betyder samtidig, at hvis skal ud at køre i løbet af weekenden, skal du forberede dig på tæt trafik og risiko for køer, især lørdag eftermiddag.

I det hele taget er det primært lørdagene, der ferien igennem rummer den største risiko for travlhed på vejene. Det skyldes i høj grad, at lørdag ofte er skiftedag i sommerhusene, hvilket giver ekstra mange biler i og omkring sommerhusområderne – især langs den jyske vestkyst, ved Skagen og i Nordsjælland.

Søndagene vil dog også være travle, da det typiske mønster for sommerferien er, at der er mest rejsetrafik i weekenderne, især på hovedfærdselsårerne på tværs af landet mellem hovedstadsområdet og Jylland samt til og fra Tyskland.

Mere plads til pendlere

Til gengæld vil de pendlere, der ikke holder ferie, kunne nyde uvant megen plads på vejene.

I hverdagene fra uge 27 til 32 forventer vi nemlig færre biler og kortere rejsetid i myldretiderne. Mange trafikanter vil derfor kunne komme hurtigere på arbejde – og hurtigere hjem igen – end normalt.

Højsæson for vejarbejde

Traditionen tro byder sommerferien også på masser af vejarbejde landet over. Særligt på E45 ved Skanderborg, den vestlige del af den fynske motorvej og i Trekantsområdet er det med til at øge risikoen for kødannelse.

Vejdirektoratet har på deres hjemmeside et kort, hvor du kan følge med i både igangværende og planlagte indsatser på det danske vejnet. Du kan se kortet her.

9 ud af 10 kan spare i gennemsnit 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS