maj 13, 2024

Ssangyong hedder nu KGM – første model er elbilen Torres EVX til 359.900 kr.

KGM er det nye navn for Ssangyong, og det markerer en ny start for det sydkoreanske mærke. I Danmark sælger KGM sin VW ID.4-konkurrent Torres EVX til priser fra 359.900 kr.

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

Ssangyong. Et tungevridende navn til en sydkoreansk bilproducent, som af flere omgange har været til stede i Danmark. Første gang var med bl.a. den store SUV Rexton, som kunne fås på nedsat afgift som camper (den var nogenlunde lige så god som camper som en Mazda MX-5 med køleboks og engangsbestik), og den frygtindgydende MPV med navnet Rodius.

Andet forsøg i 2016 fik mest opmærksomhed, fordi Ssangyong var nødt til i Danmark at omdøbe deres kompakte SUV fra Tivoli til LUVi; den lille forlystelsespark i København syntes ikke, navnet hørte hjemme på en bil.

Tredje gang er lykkens gang, og Ssangyong er tilbage i Danmark. Måske det også er lykken med et helt nyt navn, for den sydkoreanske producent har fået ny ejer, koreanske KG Group, og bilerne sælges derfor under navnet KGM. KGM er kort for KG Mobility, og i Danmark sælger importøren (RSA Danmark) den helt nye elbil Torres EVX og den store pickup Musso Grand.

Kan Torres EVX overbevise til prisen?

Musso Grand er et nicheprodukt. En stor pickup med dieselmotor. Hvis vi en dag får chancen for at teste den, vil vi selvfølgelig gøre det, men det er elbilen Torres EVX, der vækker mest interesse. Torres EVX er nemlig alt andet end et nicheprodukt; den er i klasse med Tesla Model Y, VW ID.4 og den nye Xpeng G6 – en mellemstor elektrisk crossover.

Torres EVX ligner en crossover, der har firehjulstræk, men den har “kun” træk på de forreste hjul. Den har en elmotor med forholdsvis beskedne 207 hk (og 339 Nm), så 0-100 km/t tager 8,26 sekunder. Mere nyttig er det at vide noget om batteristørrelse, maksimal ladekapacitet og rækkevidde: 73,4 kWh, op til 120 kW og 462 kilometer.

Rækkevidden på 462 kilometer er i den nederste del af klassen, når vi snakker biler med batteri på 70-75 kWh. Det er stort set samme rækkevidde som i Tesla Model Y RWD med standardbatteri (455 km) og lidt mere end i Xpeng G6 Standard Range (435 km).

KGM sælger Torres EVX i to udstyrsvarianter, og prisniveauet tyder på stor selvsikkerhed: Torres EVX i standardversion koster 359.900 kr. og Exclusive-versionen koster 374.900 kr. Basismodellen koster det samme som den billigste Model Y, men hos KGM skal der betales ekstra for metallak, ladekabel, varmepumpe og el-betjent bagklap.

I Exclusive-udgaven er metallak, varmepumpe og el-betjent bagklap standard, men så er prisen på Torres EVX på niveau med Xpeng G6 Long Range med 570 km rækkevidde og kun 10.000 kr. fra den nye Model Y-variant Long Range RWD med 600 km rækkevidde.

Vi ser frem til at prøve Torres EVX. Den sydkoreanske producent skal med Torres EVX have lavet en stærkt overbevisende elbil, hvis den til de forholdsvis høje priser skal have en chance i Danmark.

Del artikel:

Brugte elbiler til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Hvad sker der, Mitsubishi?

Mitsubishi i Danmark virker til at være gået i dvale. De nyeste modeller på Renault-basis findes ikke i Danmark, og den nye Outlander lader vente på sig. Nu er der facelift til den Captur-baserede ASX.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS