Kategorier
Elektrisk Forbrugerstof Nyheder

Nu kan du få krog på din Tesla Model 3

Hvis du er glad for din campingvogn, eller du jævnligt har brug for at kunne køre på genbrugspladsen med din anhænger, har udvalget af elbiler mildest talt været begrænset. Men nu er “folke-elbilen” Tesla Model 3 godkendt til at få krog på.

Af: Esben Skrumsager / d. 8. maj 2019

Anhængertrækket hedder ikke uden grund en jydekrog. Eller det der er værre. Næsten 90 procent af jyderne havde i 2015 et anhængertræk på bilen. Samtidig viste opgørelsen, at der i Danmark er indregistreret mere end 700.000 påhængsvogne – altså campingvogne eller trailere.

Antallet af elbiler, der er godkendt til at køre med anhænger, er dog yderst begrænset og det har meget naturligt tvunget potentielle el-bilister til at se bort fra elbilen som et reelt alternativ til den konventionelle benzin- eller dieselbil hjemme i indkørslen.

Elbiler på markedet i Danmark med mulighed for træk

– Audi e-Tron
– Jaguar I-Pace
– Nissan Evalia 5 personer
– Renault Kangoo ZE
– Tesla Model X

Kilde: FDEL

Men nu har Tesla også fået godkendt montering af anhængertræk på Model 3. Det betyder, du fremover kan fragte din båd, køre på tur med campingvognen, smide en cykel på cykelstativet eller trille forbi genbrugspladsen med din anhænger, selvom du kører elbil.

Ét ton ekstra pakkenelliker

Anhængertrækket er tilgængelig i tre af de Model 3-varianter, som lige nu sælges på det danske marked. Det gælder således Model 3 Standard Range Plus, Model 3 Long Range med firehjulstræk og Model 3 Long Range med baghjulstræk.

Anhængertrækket er godkendt til at trække op til 910 kg. Prisen for anhængertræk er 8.300 kroner.

Af Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.