februar 23, 2024

Tesla sætter priserne op på Model Y

Er priskrigen ovre? Sikkert ikke, men Tesla formår endnu engang at forvirre markedet med deres prisjusteringer. I denne omgang sætter de priserne op på den populære Model Y.

TEKST Simon Hallenslev FOTO Bilbasen

I dag skal du starte middagen med dessert, tage underbukser på hovedet og løbe en tur baglæns. Det er nemlig omvendtdag, hvis vi skal tro Tesla. De prisjusterer deres Model Y for Gud ved hvilken gang – men denne gang får priserne et nøk opad.

Det er kun en måned siden, at Tesla satte endnu et stik ind i priskrigen og satte Model Y Long Range ned med hele 48.000 kr. Den baghjulstrukne basismodel blev i samme ombæring nedjusteret med 38.000 kr., så den kunne gafles for 344.990 kr.

Hvis du mente, at dét var en skarp pris, skulle du have slået til. Basismodellen er nemlig steget med 15.000 kr. fra 344.990 kr. til 359.990 kr. En beskeden stigning, der svarer til omkring 4,3 procent, men ikke desto mindre en stigning.

Tesla Model Y Long Range stiger også, om end det er endnu mindre en basismodellen. Den bliver 7.000 kr. dyrere fra 392.990 kr. til nu 399.990 kr. Tesla Model Y Performance står uændret til 424.990 kr.

Prisjusteringen kan, potentielt, give kommende kunder større incitament til at slå til nu, fordi de signalerer, at priskrigen er slut. Den kan også blot søge at tømme ud i varelageret for Model Y Performance, der nu er mere attraktiv med en beskeden merpris på 25.000 kr. sammenlignet med Long Range.

Præcist hvad der ligger til grund for den interessante prisstrategi må dog stå hen i det uvisse. Af samme årsag er det for tidligt at konkludere, at priskrigen blandt elbilerne er overstået endnu.

Del artikel:

Find brugte Tesla Model Y til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS