februar 2, 2023

Tesla trak fra konkurrenterne i januar

Tesla er eneste bilmærke, der i januar 2023 fik en elbil med i top 10 over de mest indregistrerede personbiler i Danmark.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Den 13. januar sænkede Tesla priserne på sine to vigtigste bilmodeller. Model 3 faldt i pris med op til 77.000 kr., og Model Y faldt med meget opsigtsvækkende 131.000 kr. i versionen, der kom med største prisfald. Model fås nu fra 374.990 kr.

LÆS OGSÅ | Kæmpe prisfald: Tesla sænker prisen 30 procent i Europa

Det har tilsyneladende allerede givet den i forvejen populære Model Y et salgsmæssigt skub. På trods af, at priserne først blev sat ned midt i januar, endte Tesla Model Y som den næstmest indregistrerede nye personbil i første måned af januar.

Mest indregistrerede nye bil i januar var Peugeot 208 med 527 eksemplarer, men Tesla Model Y var forholdsvis tæt på med 481 eksemplarer.

Tesla Model 3 blev, som Model Y, sat kraftigt ned den 13. januar, men i modsætning til Model Y er Model 3 ikke at finde i top 10

Konkurrenterne starter 2023 med lave tal

Det er interessant at se på begge modeller fra Tesla, som den 13. januar blev sat ned. Med 481 eksemplarer leveret med nummerplader i januar, har Tesla haft et stort antal Model Y på lager op til annonceringen af de lavere priser. Forhandlerne har stået klar i kulissen til at reagere på stærkt stigende efterspørgsel.

SE OGSÅ | Video: Brugt Tesla – skal du vente eller købe nu?

I december 2022, før priserne fik et slag, leverede Tesla “kun” 258 styk Model Y til danskerne. Det var langt fra de bedste leveringstal for elbiler. VW ID.4 og ID.5 lå begge over 600 eksemplarer i december og BMW iX3 på 500 styk.

Det tyder på, at konkurrenterne har gjort meget for at indregistrere elbiler før nytår. I januar fik VW kun indregistreret 169 styk ID.4 (næstmest populære elbil i januar) og kun 61 styk ID.5. BMW iX3 er end ikke med i top 10 over de mest indregistrerede elbiler, og da de udvidede tal for januar endnu ikke er på plads, kan vi ikke se, hvor den lå i januar.

VW ID.5 var i fuld vigør i december 2022. I første måned af 2023 var indregistreringstallet reduceret med mere end 90 procent

De næste måneder er spændende

Model 3, som nu er nede i 359.990 kr. for billigste version, er også fraværende i top 10 over de mest indregistrerede elbiler i januar. Det er decideret underligt, og da vi også venter på flere tal fra De Danske Bilimportører, kan vi heller ikke for den model se, hvor mange der blev indregistreret i januar.

At den helt mangler i top 10, selv om den nu prismæssigt står stærkere, kan skyldes flere ting. Det kan skyldes, at Tesla har satset på at få alle de Model Y hjem, som de kunne nå før prisnedsættelsen.

Og Model Y produceres i Berlin, mens Model 3 har en meget længere rejse til Danmark: Den produceres i Kina. I nogen grad kan det også vise sig, at markedet for Model 3 er mættet, da der er kommet rigtig mange af dem til Danmark i 2021 og 2022. Det giver mange Model 3 til salg på brugtmarkedet, hvor priserne også er sænket markant, hvorfor brugte igen bliver interessante.

LÆS OGSÅ | Brugte Tesla og andre elbiler styrtdykker i pris

I løbet af de kommende måneder bliver det rigtig sjovt at se udviklingen hos Tesla og konkurrenterne. Kan Tesla holde momentum med Model Y, og kommer Model 3 med på listen over de mest indregistrerede nye biler? Vi holder selvfølgelig øje.

Ingen konkurrent til Tesla har endnu sat priserne ned, og mærker som Audi, Ford, Skoda og VW har afvist, at det skulle komme til at ske.


Brugte biler fra Tesla til salg på Bilbasen

Se flere brugte biler fra Tesla på Bilbasen

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS