juni 17, 2024

Tesla varsler prisstigninger – anbefaler køb af Model 3 inden 1. juli

Forud for den forventede ekstratold på elbiler fra Kina anbefaler Tesla, at man køber ny Model 3 inden udgangen af juni. Der følger samtidig gratis opladning med til 5.000 km.

TEKST OG FOTO Morten Bek

“Priserne på Model 3 vil sandsynligvis stige fra den 1. juli 2024 på grund af importtold. Få leveret din nye bil i løbet af juni måned for at sikre dig den nuværende pris.” Sådan lyder beskeden på Teslas hjemmesidde, når man går ind under Model 3 for at bestille.

Som den indtil videre eneste producent anbefaler Tesla købet af en bilmodel forud for prisstigninger, som den nye og højere EU-told på elbiler produceret i Kina kan medføre. Det er endnu ikke 100 procent sikkert, at de nye tariffer vil blive indført, men uret tikker hurtigt frem mod 4. juli, hvor EU vil aktivere de nye toldsatser, og sandsynligheden er derfor stor.

Når Tesla på den måde anbefaler potentielle kunder at købe en ny Model 3 i løbet af juni, så gælder det, at bilen også skal leveres inden skæringsdatoen for de nye toldsatser. Når man kigger på hjemmesiden skal man derfor gå ind under “Udforsk vores lagerbeholdning” for at se biler, som er tilgængelige til hurtig levering. Bestiller man en model på normal vis, så er leveringen to til seks uger, og så rammer bilen sandsynligvis den nye told.

Hvor meget straftold kommer der på Model 3?

Med de nuværende priser på Model 3, som kommer med den eksisterende toldsats på elbiler produceret i Kina, som er 10 procent for alle biler, starter priserne på 299.990 kr. Hvor meget priserne vil stige efter 1. juli, som altså er den skæringsdato, Tesla selv har sat, ved den amerikanske producent endnu ikke.

Ifølge den danske repræsentant for bl.a. kommunikation, Maria Lantz, er der lige nu for mange uklarheder omkring priserne og den præcise toldsats for Model 3. Prisstigningen er derfor svær at spå om lige nu. Hvis Model 3 stiger eksempelvis 20 procent, vil priserne fremover starte på cirka 360.000 kr.

Køber man Model 3 og får den leveret inden 1. juli, følger opladning ved Teslas Superchargers til 5.000 kilometers kørsel med i købet.

Anbefalingen fra Tesla skal selvfølgelig også ses i det lys, at Tesla har stor interesse i at få flest mulige Model 3-lagerbiler skudt af før den forventede ekstratold træder i kraft. Med store prisstigninger vil det, alt andet lige, være sværere at sælge Model 3 i Europa.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS