Kategorier
Forbrugerstof

Stor undersøgelse slår fast: Her er de mest pålidelige biler

Pålideligheden i biler har aldrig været højere end den er nu. Tunge tyskere som Porsche og BMW ligger stadig lunt i svinget, men de må dog se sig slået af langt billigere konkurrenter. Læs med og se listen over de mest pålidelige biler på det amerikanske marked.

Af: Simon Hallenslev / d. 14. februar 2019

Analysefirmaet J.D. Powers laver hvert år en pålidelighedsrapport over biler på det amerikanske marked. Undersøgelsen laves på baggrund af information fra over 30.000 bilejere, og pålideligheden testes efter tre års ejerskab. Bilerne bliver målt på antal oplevede fejl pr. 100 biler.

I år er pålideligheden endnu en gang steget – dog i et langsommere tempo end foregående år. Industristandarden i rapporten fra 2018 var 142 fejl pr. 100 biler, mens det i år er 136 fejl pr. 100 biler.

LÆS OGSÅ: Ny A-klasse klasker de tyske ærkerivaler

For første gang i rapportens 30.-årige historie er de tyske bilmærker Porsche, Audi, BMW, Mercedes-Benz og Volkswagen alle over industristandarden.

Det er ligeledes første gang, at massemarkedsproducenter som Hyundai og Kia gennemsnitligt slår luksusmærkerne. Læs med og få hele listen over de mest pålidelige biler fra rapporten.

De mest pålidelige biler

Lexus – der i USA er et markant mere udbredt mærke end i Danmark – topper endnu en gang listen med kun 106 registrerede fejl pr. 100 biler. De bliver skarpt efterfulgt af Porsche, der har 108 registrerede fejl pr. 100 biler.

Porsche topper dog listen med den mest pålidelige bilmodel med den populære og ikoniske sportsvogn, Porsche 911.

LÆS OGSÅ | Bilbasens begynderguide til køb af Porsche 911

Herunder kan du se listen over de bilmærker, der klarer sig bedre end gennemsnittet. Tallet viser, hvor mange registrerede fejl der er pr. 100 undersøgte biler.


Er du mere interesseret i den nederste ende af skalaen, hvor du blandt andet finder Volvo og Land Rover, kan du se de mindst pålidelige biler her.

BilmærkeFejl pr. 100 biler
Lexus106
Porsche108
Toyota108
Chevrolet115
Buick118
MINI119
BMW122
Audi124
Hyundai124
Kia126
Infinity128
Volkswagen131
Mercedes-Benz134
Subaru136
Branche-gennemsnit136

Tyskere dominerer premium-segmentet

Ser vi på det populære premium-segment, der i Danmark er et yndet segment for familiebiler i den dyre ende, er der klar dominans fra de tyske mærker BMW, Audi og Mercedes-Benz.

LÆS OGSÅ | Kongen af premium: Stor brugttest af BMW 5-serie Touring

BMW 5-serie er den mest pålidelige bil i segmentet, efterfulgt af Audi A7 og Mercedes-Benz E-klasse som alle kan findes på Bilbasen. Hvis disse tre tunge tyskere er over dit budget, er der håb, hvis du er på udkig efter en pålidelig bil. Toyota, Hyundai og Kia klarer sig alle på niveau med tyskerne.

Hovedpointer fra J.D. Power’s pålidelighedsundersøgelse

Pålideligheden er bedre end nogensinde før – men det er ikke alt der er rosenrødt. Der er nemlig nogle områder, hvor bilproducenterne konsekvent halter med pålideligheden.

Det er særligt stemmegenkendelse, gearkasse og batterifejl som bilproducenterne kæmper med. Stemmegenkendelse var også nævnt i sidste års rapport, og er altså et område som er svært for producenterne at få helt styr på.

LÆS OGSÅ | Her er de mindst pålidelige biler

I sidste års rapport var det infotainmentsystemerne, der forvoldte bilejerne flest problemer. Med flere og flere funktioner der i dag samles i infotainmentsystemerne, er det et område som får større opmærksomhed hos bilproducenterne. Infotainmentsystemerne er da heller ikke nævnt i dette års rapport.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.