Kategorier
Test og anmeldelser Video

Video: Ny A-Klasse klasker de tyske ærkerivaler

Mercedes har med den nye A-Klasse haft én ting for øje; at gøre bilen eksklusiv, uden at prisen stikker af. Men grænsen mellem elegant luksus og russisk smykkebazar er hårfin.

Af: Anders Berner  / d. 26. september 2018

Mercedes, Audi og BMW. En klassisk kamp mellem ærkerivalerne, og denne gang har vi taget fat i tre modeller fra den kompakte ende af skalaen.

Audi A3 er feltets næstældste bil. A3 Sportback blev lanceret i 2013 og fik et mindre facelift i 2017. Den er kedelig, men den er både pæn og nydelig. Og af en Audi at være kører den faktisk også relativt dynamisk.

Den faceliftede Mercedes A-Klasse kører sindssygt komfortabelt, men der er ingen følelse i styretøjet. Som i INGEN. Hvilket er bizart, når de er så gode til at lave det på flere af de andre biler i modelprogrammet.

LÆS OGSÅ: Tre topløse tyskere til under 200.000

BMW 1-serie er den ældste bil. Men et par facelift sikrer, at bilen opleves moderne. I kabinen skinner alderen klart igennem, men hele redaktionen er enige om, at baghjulstrækket vægter højt. Den balance, der er i en BMW, fordi vægtfordelingen er 50/50, den kan du ikke få i en forhjulstrækker. Det er også en af de primære grunde til, at vi for nylig kårede den til Årets Brugtbil 2018.

A-Klasse, 1-serie eller A3? Her er den bedste tysker?

I jagten på en vinder skal vi naturligvis gennem både den klassiske bagsædetest og dørlukker-testen. Hvilken af bilerne, der klarede sig bedst, kan du se i videoen her:

Hvis de kompakte tyskere ikke er store nok til dit behov, kan du se vores test af firma- og familiebilerne C-Klasse, A4 og 3-serie. Alternativt har Ebbe fundet tre brugte luksusbiler som ingen tænker på.

SE OGSÅ: Fantastisk BMW i8 Roadster gør din hverdag til et helvede

LÆS OGSÅ: Insignia GSi: Opels friske opskrift på en fornem firmabil

Af Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.