Test og anmeldelserVideo

Video: Ny A-Klasse klasker de tyske ærkerivaler

Af i Test og anmeldelser, Video
Mercedes har med den nye A-Klasse haft én ting for øje; at gøre bilen eksklusiv, uden at prisen stikker af. Men grænsen mellem elegant luksus og russisk smykkebazar er hårfin.

Af: Anders Berner  / d. 26. september 2018

Mercedes, Audi og BMW. En klassisk kamp mellem ærkerivalerne, og denne gang har vi taget fat i tre modeller fra den kompakte ende af skalaen.

Audi A3 er feltets næstældste bil. A3 Sportback blev lanceret i 2013 og fik et mindre facelift i 2017. Den er kedelig, men den er både pæn og nydelig. Og af en Audi at være kører den faktisk også relativt dynamisk.

Den faceliftede Mercedes A-Klasse kører sindssygt komfortabelt, men der er ingen følelse i styretøjet. Som i INGEN. Hvilket er bizart, når de er så gode til at lave det på flere af de andre biler i modelprogrammet.

LÆS OGSÅ: Tre topløse tyskere til under 200.000

BMW 1-serie er den ældste bil. Men et par facelift sikrer, at bilen opleves moderne. I kabinen skinner alderen klart igennem, men hele redaktionen er enige om, at baghjulstrækket vægter højt. Den balance, der er i en BMW, fordi vægtfordelingen er 50/50, den kan du ikke få i en forhjulstrækker. Det er også en af de primære grunde til, at vi for nylig kårede den til Årets Brugtbil 2018.

A-Klasse, 1-serie eller A3? Her er den bedste tysker?

I jagten på en vinder skal vi naturligvis gennem både den klassiske bagsædetest og dørlukker-testen. Hvilken af bilerne, der klarede sig bedst, kan du se i videoen her:

Om forfatteren

Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller, hvilket blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.