tjek nummerplade
januar 11, 2019

Kan man finde ejeren på en bil, hvis man kender nummerpladen?

Hej Bilbasen

Jeg har tit tænkt på om det er muligt at finde ejeren af en bil, hvis man kender nummerpladen. Er det det?

Venlig hilsen
Søren

Hej Søren

Som udgangspunkt kan man ikke finde ejeren af en bil, hvis man bare kender registreringsnummeret.

Det kan kun politiet og lignende, der har adgang til alle data i CMR – også kaldet motorregistret – der er stedet, hvor myndighederne opbevarer data på ejerskab, syn og afgifter på alle biler i Danmark.

Men der findes en måde, hvor du alligevel kan finde ejeren på en bil, hvor du kender nummerpladen.

Du kan altid finde data om syn, afgifter og forsikring på en bestemt bil ved at slå nummerpladen op på tjenester som Bilbasens Nummerpladetjek.

LÆS OGSÅ: Sådan spotter du en civil politibil

Smuthullet er gæld og pant i bilen. Hvis der er gæld i bilen, så kan du muligvis finde ejeren. Det kræver at långiver har taget pant i køretøjet. Så vil der stå i tingbogen, hvem der har stiftet gælden.

Du får godt nok kun fødselsdato og fulde navn, men med google og eventuelt opslag på Facebook, så kan du måske komme i kontakt med ejeren. Tjekbil er hurtigst til dette.

Der kan dog være tilfælde, hvor det ikke er den nuværende ejer, der står i tingbogen. Gammel gæld er ikke altid slettet, når bilen har skiftet ejer.

Her kan du i øvrigt læse lidt om, hvad du gør, hvis der er registreret gæld i bilen – samt andre råd til at undgå svindel, når du handler bil.

Venlig hilsen
Ebbe Sommerlund

 

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS