Kan man finde ejeren på en bil, hvis man kender nummerpladen?

Kan man finde ejeren på en bil, hvis man kender nummerpladen?
11/01/2019 Ebbe Sommerlund

 

Hej Bilbasen

Jeg har tit tænkt på om det er muligt at finde ejeren af en bil, hvis man kender nummerpladen. Er det det?

Venlig hilsen
Søren

 

 

Hej Søren

Som udgangspunkt kan man ikke finde ejeren af en bil, hvis man bare kender registreringsnummeret.

Det kan kun politiet og lignende, der har adgang til alle data i CMR – også kaldet motorregistret – der er stedet, hvor myndighederne opbevarer data på ejerskab, syn og afgifter på alle biler i Danmark.

Men der findes en måde, hvor du alligevel kan finde ejeren på en bil, hvor du kender nummerpladen.

Du kan altid finde data om syn, afgifter og forsikring på en bestemt bil ved at slå nummerpladen op på tjenester som Bilbasens Nummerpladetjek.

LÆS OGSÅ: Sådan spotter du en civil politibil

Smuthullet er gæld og pant i bilen. Hvis der er gæld i bilen, så kan du muligvis finde ejeren. Det kræver at långiver har taget pant i køretøjet. Så vil der stå i tingbogen, hvem der har stiftet gælden.

Du får godt nok kun fødselsdato og fulde navn, men med google og eventuelt opslag på Facebook, så kan du måske komme i kontakt med ejeren. Tjekbil er hurtigst til dette.

Der kan dog være tilfælde, hvor det ikke er den nuværende ejer, der står i tingbogen. Gammel gæld er ikke altid slettet, når bilen har skiftet ejer.

Her kan du i øvrigt læse lidt om, hvad du gør, hvis der er registreret gæld i bilen – samt andre råd til at undgå svindel, når du handler bil.

Venlig hilsen
Ebbe Sommerlund

 

Spørg redaktionen

Vores dygtige journalister vil nødig kaldes eksperter, for på mange måder er de jo bare en håndfuld bilglade tosser som så mange andre. Men utallige års erfaringer med test af biler har trods alt kastet lidt viden af sig, og den deler de meget gerne ud af.

Har du et spørgsmål til redaktionen, kan du sende det ind, ved at trykke herunder. Så vil de efter bedste evne forsøge at give et svar, du kan bruge til noget.

Stil dit spørgsmål til redaktionen