InspirationLeasingNyheder

Passat skubbet af tronen: Her er de mest populære leasingbiler

Af i Inspiration, Leasing, Nyheder
Landets største leasingselskab, Nordania, har netop offentliggjort en liste over deres mest populære leasingbiler. Det kunne have været tredje år på stribe med VW Passat på toppen, men den populære tysker må vige pladsen.

Af: Esben Skrumsager / d. 29. januar 2019

VW Passat var både i 2016 og i 2017 den foretrukne bil blandt leasing-kunderne hos landets største selskab, Nordania. Men i det forgangne år måtte det tyske firma-flagskib vige pladsen til fordel for en anden tysker. Og i det hele taget fylder de tyske firmabiler solidt på listen:

– Tendensen i 2018 var, at bilerne som udgangspunkt er store stationcars fra Tyskland. Diesel er også at foretrække, og med de nye politiske vinde, bliver det interessant at se, hvor længe det varer ved, skriver Martin Thorsted, der er bilekspert hos Nordania Leasing, på virksomhedens hjemmeside.

Men 2018 bød altså ikke på endnu en sejr til VW Passat. I året der gik lykkedes det nemlig Mercedes-Benz C-Klasse at snuppe førstepladsen med VW Passat og Mercedes-Benz E-Klasse på henholdsvis anden- og tredjepladsen. Herunder kan du se hele listen:

Leasing Top-10: Her er de mest populære leasingbiler

  1. ​Mercedes C-klasse
  2. VW Passat
  3. Mercedes E-klasse
  4. Volvo XC60
  5. BMW 3-serie
  6. BMW 5-serie
  7. Opel Insignia
  8. Volvo V60
  9. Ford Mondeo
  10. Audi A4

Premiumbiler er blevet mere tilgængelige

At både Mercedes C- og E-Klasse samt BMW 3- og 5-serie gør sig til i toppen er samtidig et tydeligt billede på en anden tendens, når det handler om firmabiler:

– En nyere tendens de seneste år er, at premiumbilerne er blevet mere tilgængelige. Ser man på den historiske udvikling, er der en tydelig udvikling, når man begynder at nærme sig 2009. Dengang – og nogle år frem – var klassen mere traditionel med en større andel af franske mærker. Det hænger naturligvis sammen med prisudviklingen og særligt de seneste års nedsættelser i registreringsafgiften, skriver Martin Thorsted på Nordanias hjemmeside.

Du kan se de mest populære leasingbiler siden 2009 på Nordania.dk.

Esben Skrumsager
Om forfatteren

Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder. Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er redaktøren på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.