Kategorier
Leasing Nyheder

Ny konge i klassen: Her er de mest populære leasingbiler

Landets største leasingselskab, Nordania, har netop offentliggjort en liste over deres mest populære leasingbiler indtil videre i år, og det afslører en interessant  overraskelse. De traditionelle tyskere må nemlig se sig slået af et mærke, der indtil for to år siden aldrig havde haft en model i top 10.

Af: Esben Skrumsager / d. 15. august 2019

VW Passat var både i 2016 og i 2017 den foretrukne bil blandt leasing-kunderne hos landets største selskab, Nordania. Men i det forgangne år måtte det tyske firma-flagskib vige pladsen til fordel for en anden tysker. Her lykkedes det nemlig Mercedes-Benz C-Klasse at snuppe førstepladsen med VW Passat og Mercedes-Benz E-Klasse på henholdsvis anden- og tredjepladsen.

Men selvom de tyske modeller også i første halvår af 2019 er populære hos firmabilisterne, så er der strøget en ny model til tops på listen. Det er svenskerne, der har lagt sig i spidsen med S60 og V60, og det er aldrig sket tidligere, at svenskerne har præsteret så godt på det danske marked:

– Det er første gang nogensinde, Volvo topper firmabilernes mest foretrukne. Generelt er den svenske bilproducent dog inde i en rigtig god gænge. Det er kun to år siden, de røg ind på en syvendeplads med den populære 90-serie. Siden da har XC60 gjort den selskab på listen – og endda som den mest leasede SUV, skriver Radis Rojbic, der er forretningsområdechef hos Nordania Leasing, på firmaets hjemmeside.

Han mener, det blandt andet er udvalget af drivlinjer i den svenske herregårdsvogn, der gør den attraktiv hos kunderne:

– V60 fås også som high performance bil i form af plugin-hybrid. Så modellen dækker bredt, og der er gode chancer for, at Volvo er kommet til tops for at blive, lyder vurderingen fra Radis Rojbic.

LÆS OGSÅ | Brugttest af BMW 3-serie: Det skal du tjekke før køb

Herunder kan du se hele listen:

Leasing Top-10: Her er de mest populære leasingbiler i 2019

1. Volvo 60-serie
2. Mercedes C-klasse
3. Mercedes E-klasse
4. VW Tiguan
5. Renault Grand Scenic
6. Volvo XC 60
7. VW Passat
8. Audi A4
9. VW Touran
10. BMW 3-serie

Selvom Volvo har sat sig tungt på førstepladsen, og Renault har fået Grand Scenic med på en femteplads, afslører den seneste liste, at de tyske modeller fortsat er i høj kurs.

63 procent af bilerne kommer fra vores naboer mod syd. Af dem er størstedelen stationcars, og selvom diesel i de seneste år er udsat for lidt af en hetz, så er det fortsat det foretrukne brændstof, når firmabilisterne vælger pistol på tanken.

TIL SALG | Søg efter Volvo V60 på Bilbasen

Hvad udstyret angår, vælger næsten alle kunderne hos Nordania Leasing at få adaptiv fartpilot med i pakken, så bilen selv holder afstanden til de andre biler i trafikken.

Premiumbiler er blevet mere tilgængelige

At både Mercedes C- og E-Klasse samt BMW 3- og Audi A4 gør sig til i toppen er samtidig et tydeligt billede på en anden tendens, når det handler om firmabiler:

– En nyere tendens de seneste år er, at premiumbilerne er blevet mere tilgængelige. Ser man på den historiske udvikling, er der en tydelig udvikling, når man begynder at nærme sig 2009. Dengang – og nogle år frem – var klassen mere traditionel med en større andel af franske mærker. Det hænger naturligvis sammen med prisudviklingen og særligt de seneste års nedsættelser i registreringsafgiften, vurderer bilekspert hos Nordania Leasing, Martin Thorsted.

LÆS OGSÅ | Amerikansk afklapsning: Volvo blandt bundskrabere i pålidelighedstest

Af Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.