november 17, 2022

En elektrisk Toyota C-HR?

Toyota viser en konceptbil, BZ Compact SUV Concept, som meget vel kan blive den næste BZ-model på markedet – og en elektrisk afløser til C-HR.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Toyota har fået travlt. Den japanske producent, som længe holdt fast på, at hybrider og ikke elbiler var den vigtigste drivkraft for virksomheden, planlægger op til 30 elbiler på verdensplan frem mod 2030. Det er mere end fire nye modeller hvert eneste år de næste syv år, så der skal fart på.

BZ4X var først, og vi har allerede vist billeder af sedanen BZ3, som på et tidspunkt kan komme til Europa.

LÆS OGSÅ | Første tur: Toyota BZ4X kan asfalt, mudder og meget andet

Hvad der helt sikkert vil komme til Europa, er produktionsudgaven af den konceptbil, som Toyota nu viser: BZ Compact SUV Concept – en kompakt elektrisk SUV/crossover.

Sæderne er planter

Konceptbilen BZ Compact SUV Concept er helt ny og netop offentliggjort på biludstillingen i Los Angeles. Der er langt, langt mere, vi ikke ved om bilen, end hvad vi ved om den.

Faktisk er det eneste konkrete omkring konceptbilen, at bæredygtige materialer og genbrugsmaterialer fylder godt i bilen. Sæderne er lavet med plantebaserede materialer.

LÆS OGSÅ | Toyota Prius som du aldrig har set den før

Mens konceptbilens ydre virker helstøbt og stort set klar til samlebåndproduktion, vil interiøret næppe ende med at være helt så minimalistisk.

Når den kompakte crossover, eller SUV, går i produktion, vil den med en karrosserilængde mellem 430-450 cm være en oplagt afløser til C-HR – eller som minimum et supplement til den efterhånden aldrende hybridbil.

Toyota offentliggør i december mere om den nye konceptbil, som (muligvis) gør det nemmere for os at spore os ind på, hvornår den endelige udgave præsenteres.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS