december 3, 2021

Snart kan du få Toyota Corolla som crossover

Efter at have været på markedet andre steder i verden siden 2020 kommer Corolla Cross til Europa i slutningen af 2022. Den ligger som model mellem C-HR og RAV4, og den kommer udelukkende som hybrid med 197 hk.

Af: Morten Bek / d. 3. december 2021

Noget for enhver smag. Jo flere bilmodeller en forhandler har at tilbyde, jo flere kunder kommer potentielt ind gennem dørene. Toyota må også have tænkt den tanke. Selv om japanerne allerede tilbyder den kompakte C-HR, kommer nu endnu en kompakt crossover.

Men med den nye Corolla Cross sætter Toyota i slutningen af 2022 ind med en kompakt crossover i et helt andet format. Corolla Cross er godt nok kun 7 centimeter længere end C-HR, men på de fleste andre punkter er der store forskelle.

LÆS OGSÅ | Første tur: Crossover-kvaliteter og mere praktik i ny Toyota Corolla Cross 

Hvor C-HR har et design, som skiller vandene og ikke er udpræget rummelig eller overskuelig, er Corolla Cross gennemsyret af fornuft. Praktisk, fornuftig – og med et design, som er for almindeligt til at vække opsigt og diskussion.

Corolla Cross har samme akselafstand som C-HR, men det større karrosseri er designet til at maksimere pladsen til passagerer og bagage. Det uoverskuelige C-HR-karrosseri giver plads til kun 358 liter i bagagerummet på 2-liters hybriden. Mens der endnu ikke er meldt størrelse ud på bagagerummet i Corolla Cross, skulle det ligge omkring 100-130 liter over volumen i C-HR.

Den kommer udelukkende som hybrid med 197 hk

Det er ikke bare et gæt, at bagagerummet i Corolla Cross vil være mere rummeligt end i C-HR. Corolla Cross er nemlig ingen helt ny model. For europæiske kunder er nyt, at Corolla-navnet bruges til en crossover, men ikke på mange andre markeder.

Toyota præsenterede allerede midt i 2020 Corolla Cross for første gang. Den er i første omgang kommet på markedet i lande som Thailand og Vietnam. I løbet af 2021 er den introduceret i bl.a. Japan og USA.

I Europa kommer vi ikke til at få samme benzinmotor, som Corolla Cross kommer med eksempelvis i USA. I stedet for en 2-liters benzinmotor kommer den til Europa som 2-liters hybrid. Med en ydelse på i alt 197 har drivlinjen 13 hk mere end i den tilsvarende C-HR.

LÆS OGSÅ | Skoda giver et løft til den oversete Karoq

Præcis som den nye Yaris Cross kommer Corolla Cross med enten forhjulstræk eller firehjulstræk. De har samme samlede motorydelse på 197 hk. Men i den firehjulstrukne Corolla Cross yder benzinmotoren færre heste, mens en ekstra elmotor ved bagakslen sørger for at øge ydelsen.

Kunderne i Danmark og resten af Europa kan se frem til nyere teknologi i kabinen. Corolla Cross kommer i andre verdensdele med delvist digital instrumentering og infotainmentsystem med skærm op til 8″. På vores breddegrader vil den kunne fås med 12,3″ fulddigital instrumentering og touchscreen op til 10,5″

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS