Test: Nio ET5 har, hvad der skal til – men prisen spænder ben
Nio ET5 lægger sig solidt i slipstrømmen på storebror ET7 med en pris, der er mere spiselig – men er den spiselig nok?
TEKST Morten Bek FOTO PR
Den store sedan Toyopet Crown var i 1955 den første masseproducerede bil fra Toyota, og i en periode omkring 1960’erne blev sedanen også importeret til Danmark.
Crown findes stadig efter næsten 70 år på markedet i Japan, og med en helt ny og anderledes Crown vil Toyota introducere modellen på mange flere markeder. Nærmere bestemt mere end 40 markeder i verden. Amerikanerne vil igen kunne købe den – for første gang siden 1972.
LÆS OGSÅ | Toyota BZ4X fås fra 397.990 kr.
Den nye Crown er fundamentalt anderledes end nogen Crown før den. Selv om den er en crossover-sedan med forhøjet undervogn er der umiddelbart ingen tegn på, at Vesteuropa og Danmark er på radaren og blandt de mere end 40 markeder.
Crown kommer med et nyt hybridsystem med i alt cirka 345 hk, som også er på vej i den nye Lexus RX, hvor ydelsen er 371 hk.
Før den nyeste Camry blev genintroduceret i Europa var det svært at forestille sig, at Toyota ville forsøge sig igen med en stor sedan. Salget i Danmark er forsvindende lille, så Camry ville uden større modvilje fra vores side kunne udgå igen.
Da den nye Crown ikke bare kommer som crossover-sedan, der i øvrigt er cirka 10 cm højere end Camry, men senere også som crossover-stationcar og SUV/crossover (en almindelig sedan kommer også), kan Crown i teorien godt stå overfor en europæisk introduktion. Man skal aldrig sige aldrig.
Den første af de nye Crown-modeller introduceres i to hybridvarianter. THS-udgaven (Toyota Hybrid System) kører med et gennemprøvet system med 2,5-liters sugemotor og firehjulstræk med en ydelse i omegnen af 222 hk. Det er systemet, vi kender fra bl.a. RAV4 Hybrid.
LÆS OGSÅ | Test: Toyota Aygo X er en fin bil, man ikke behøver være rig for at købe
Crown Hybrid Max er modellen, hvor det bliver rigtig interessant. I den 345 hk stærke hybrid er en 2,4-liters turbomotor parret med to elmotorer. Den bageste elmotor, som trækker baghjulene (eAxle), er med højere ydelse end den forreste for at give Crown mere vejgreb og mere interessante køreegenskaber.
Nio ET5 lægger sig solidt i slipstrømmen på storebror ET7 med en pris, der er mere spiselig – men er den spiselig nok?
Hvornår kan det egentlig betale sig at reparere på en gammel bil, man gerne vil sælge? Læs med her og find ud af det.
Føler du, at livet bag rattet af din Golf eller Focus er lidt langtrukkent? Vi har samlet tre bud på biler med over 250 hk, der kan gøre livet lidt sjovere, uden det koster spidsen af en F-35.
Det ser ud til, at Volvo EX90 bliver præcist den strømførte luksusssvensker, vi alle regner med. Vi har fået første kig på flagskibet.
EQS SUV 680 er den første elbil fra Mercedes-Maybach, og den 658 hk stærke SUV er smurt ind i luksus og overflod.
Volkswagen har premiere på sit nye elektriske flagskib – ID.7. Den store model kommer med ny elmotor med 286 hk og rækkevidde op til 700 km.
Lancia skal tilbage på landkortet, og det sker med en genstart. Ny designlinje, italiensk luksus – og i 2024 den første nye model. Konceptbilen Pu+Ra viser vejen.
Launch control. To ord du nok ikke havde forventet at høre i sammenhæng med en Volkswagen Lupo, men den er god nok. Ugens fund er et komplet sindssygt et af slagsen.