Toyota Kinto Factory er en ny service i Japan. Biler med nogle år på bagen kan blive udstyret med sikkerhedsudstyr som automatisk nødbremse, komfortudstyr som sparke-aktiveret elektrisk bagklap og nye interiørdele, men indtil videre altså kun på Toyotas hjemmemarked
Toyota kalder sig selv en “mobilitetsvirksomhed”. Det er slut med bare at være en bilproducent, og japanerne vil koncentrere sig om mere end produktion og salg af nye biler.
Det lyder rigtig fint, og det har en klang af bæredygtighed. Men det kræver mere end bare ord. Det kræver handling. Konkrete tiltag i forhold til bilproducenters (eller mobilitetsvirksomheders) bæredygtighedsprincipper har typisk med produktionen af nye biler at gøre. Lavere forbrug på fabrikkerne, mere miljøvenlige materialer, mere genanvendelse. Men stadig med helt nye biler i fokus.
I Japan åbner Toyota nu op for et tiltag, som er meget konkret i forhold til at tage ansvar og passe på ressourcerne. Kinto Factory, som konceptet hedder, er nyskabende ved at tage fat i noget gammelt. Toyota- og Lexus-modeller af nyere dato, altså biler i kunders hænder, kan få en stor opdatering på fabrikken.
Automatisk nødbremse eller nyt rat? Værsgo!
Toyota Kinto Factory er et tiltag, som tager hensyn til, at mange kunder (i hvert fald i Japan) beholder deres biler længere end før. Jo ældre biler, jo mere slid på både synlige og usynlige dele – og jo mere sikkerheds- og komfortudstyr kan mangle.
Den japanske Toyota- eller Lexus-kunde behøver med Kinto Factory ikke skifte sin bil for at få en mere tidssvarende bil. Helt konkret kan kunder med Toyota-modellerne Prius, Prius Alpha, Aqua, Alphard og Vellfire eller Lexus-modellerne UX og NX (første generation) få vigtigt udstyr i bilerne. Udstyr, som bilerne ellers ikke er produceret med.
Toyota Kinto Factory giver ikke bare mulighed for softwareopdateringer, nyt sædebetræk eller sædehynder – eller et nyt rat, som typisk er noget af det, der har synligt slid. Ældre biler kan også udstyres med automatisk nødbremsesystem, blind vinkel-system og sensorstyring af den elektriske bagklap, så man kan nøjes med at sparke under kofangeren.
Eftermontering af sikkerhedsudstyr som automatisk nødbremse og blind vinkel-system er hidtil uhørt. Toyota regner da også med, at det kan forlænge levetiden for mange biler.
Toyota Kinto Factory er forbeholdt det japanske marked. Men den ansvarlige direktør for Toyota Kinto, en mobilitetsafdeling i Toyota, Shinya Kodera, har udtalt at konceptet med tiden kan blive en realitet andre steder i verden.
https%3A%2F%2Fwww.bilbasen.dk%2Fbrugt%2Fbil%3FIncludeEngrosCVR%3Dtrue%26PriceFrom%3D0%26includeLeasing%3Dtrue%26free%3DToyota