februar 23, 2022

Udbuddet af brugte elbiler overgår plug-in hybriderne

For første gang er der flere elbiler til salg på Bilbasen end plug-in hybrider.

Tekst: Jacob Dalby / Dato: 23. februar 2022

Gennem hele 2021 har udbuddet af både elbiler og plug-in hybridbiler været stigende, men plug-in hybriderne steg mest frem mod september sidste år, hvor der var over 4.000 til salg. Det antal stagnerede herefter og har holdt sig stabilt, mens udbuddet af elbiler efterfølgende er steget, og nu altså overgår bilerne med en kombination af elmotor og diesel/benzinmotor.

LÆS OGSÅ | 2022 oversigt: Se alle elbiler i Danmark samt rækkevidde og pris

Det er samtidig de brugte elbiler, der bliver solgt hurtigst sammenholdt med både plug-in hybrider og benzin- og dieselbiler. Modellen, der bliver solgt hurtigst, er VW ID.4, som i gennemsnit kun er til salg i 18 dage. Den gennemsnitlige liggetid for alle biler på Bilbasen er 43 dage. Det er også en elbil, der er den mest søgte bil overhovedet på Bilbasen – nemlig Tesla Model 3.

Stigende priser

Der er ikke registreret en højere omsætning af de brugte biler i årets første måned i nyere tid. Og det understreges af, at antallet af brugtbiltransaktioner i januar 2022 er 18,7% højere end januar 2021. De mange transaktioner og det lave udbud har stor indvirkning på priserne på de brugte biler.

Bilbasens prisindeks (H1 2015=100) steg med rekordhøje 2,2 procentpoint i januar. Det hænger sammen med den høje efterspørgsel samt det faktum, at nybilpriserne steg markant i januar. Blandt andet som følge af afgiftsjusteringerne indbygget i L129.

LÆS OGSÅ | Sammenbrud i salget af nye biler

En sidste kommentar: De første produktionstal for 2022 for antallet af nye biler, der kommer ud fra fabrikkerne i Asien, USA og Europa viser, at produktionen er rekordlav på grund af leveringsproblemer i produktionen. Det understreger, at vi skal have forventninger til et 2022, hvor udbuddet vil være lavt, siger Jan Lang, markedsanalytiker hos Bilbasen.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Det siges i øvrigt, at Jacob kunne køre før han kunne gå, så interessen for biler startede tidligt. Interessen udviklede sig til passion og siden har arbejdet som motorjournalist på blandt andet Bil Magasinet fyldt det meste af de vågne timer.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS