Test: Velkørende MG4 kan ikke længere være med
Foruden gode køreegenskaber står MG4 i dag uden de store salgsargumenter i et hajfyldt lavprisfarvand – på trods af en nylig opdatering.
Af: Simon Hallenslev / d. 6. april 2021
Der er mange ting fra amerikansk kultur, der stikker ud i Europa: Fra portionsstørrelser og våbenlove til bilerne, de kører i. Når det kommer til biler (og flere andre ting i øvrigt), sætter ærkeamerikanerne et lighedstegn mellem større og bedre.
Derfor er det også amerikanerne, der først tog hul på den SUV-trend, der nu har bredt sig som en steppebrand til Europa og lille Danmark. En af de biler som med stor tydelighed slog fast præcist hvor glade amerikanerne er for store biler, er Hummer H1.
Vi ser nærmere på denne Ugens fund, dens ærkeamerikanske historie og dens tid på skærmen i en Netflix-serie.
Motor: V8, 6.466 ccm
Ydelse: 195 hk / 583 Nm
0-100 km/t: ca. 17 sek.
Tophastighed: 134 km/t
Forbrug: 4,5 km/l
Tankkapacitet: 159 liter
Pris: 849.000 kr.
Privatsælgeren Bo, skriver i sin salgsannonce, at her er tale om en bil, der giver mere opmærksomhed end en Ferrari – og det kan der være noget om. Generelt er det svært at overse denne Hummer H1, når den kommer buldrende ad danske landeveje med sin amerikanske højde og drøjde.
Helt konkret måler Hummer H1 2,2 meter i bredden, hvilket er godt det samme som totallængden på en Smart ForTwo. H1 måler desuden 3,3 meter mellem akslerne, hvilket er godt det samme som en Toyota Aygo. Totallængden sniger sig op på 4,7 meter mens totalvægten er 3,5 tons. H1 kan køre gennem 76 cm dybt vand og har en frihøjde på 41 cm. Det er 11 cm mere i frihøjde end den nye Land Rover Defender.
LÆS OGSÅ | Nyhed: Den nye Hummer bliver elektrisk
Til at drive kolossen ligger en 6,5 Detroit Diesel V8 med turbo. Den yder 195 hk, hvilket giver en beskeden topfart på 134 km/t og en acceleration fra 0 til 100 km/t på omkring 17 sekunder. Benzintanken rummer svimlende 159 liter diesel, hvorfor det koster i omegnen af 1.700 kr. at fylde tanken op med de nuværende dieselpriser.
Før du forsøger at ramme 100 km/t på en grusvej i denne Ugens fund, er det værd at nævne, at den er nyligt totalrestaureret med ny lakering, nye dæk, nye LED-lygter hele vejen rundt, ombetrukket kabine, nyt anlæg med navigation, nye forruder, nyt kraftigt spil foran og nye gummilister hele vejen rundt. Prisen for herligheden er 849.000 kr. på gule plader, og du kan se den her, hvis ikke den er solgt.
Hvis du har set den danske Netflix-serie The Rain, har du også set denne Ugens fund. Den har nemlig de sidste par år primært slået sine folder på den store scene og er blevet brugt som filmbil på tværs af alle sæsoner af den danske serie.
Man må sige, at det er godt castet. Her bruges Hummer H1 nemlig som en form for militærbil i et post-apokalyptisk Danmark, udstyret med gitter for foruden med svært bevæbnede skuespillere bag rattet.
I princippet er det ikke så mærkeligt, at Hummer H1 her er brugt som filmbil. Det var nemlig også en filmstjerne, der sørgede for, at Hummer H1 blev forvandlet fra hårdkogt militærbil til personbil.
Det mundrette og velkendte navn ’Hummer’ kommer fra den militære forkortelse HMMWV. Det stod for High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle, og blev udtalt ‘Humvee’ af de amerikanske soldater. Siden 1984 har Humvee fragtet amerikanske soldater rundt i verdens brændpunkter, og benyttes stadig den dag i dag.
LÆS OGSÅ | Ugens fund: Unik Fiat 500 Abarth fra det italienske politi
Det er først i 1992, at Humvee bliver videreudviklet til personbil og gjort tilgængelig for private købere. Og det er Arnold Schwarzeneggers fortjeneste. Han var vild med den kantede militærbil, og insisterede overfor producenten American Motors, at der ville være et marked for sådan et svin af et køretøj til private.
Det lykkedes Schwarzenegger at overtale American Motors i sidste ende. De satte Hummer H1 i produktion og solgte det allerførste eksemplar til ham. Da General Motors (under licens af American Motors) senere skulle udvikle efterfølgeren Hummer H2, blev Arnold taget med på råd i udviklingsprocessen.
Hummer H2 og lillebroren H3 endte dog som småsølle undskyldninger sammenlignet med ’The Big Daddy’ H1. I kølvandet på finanskrisen endte General Motors med at nedlægge Hummer-mærket i 2010.
Foruden gode køreegenskaber står MG4 i dag uden de store salgsargumenter i et hajfyldt lavprisfarvand – på trods af en nylig opdatering.
179.990 kr. koster den nye elektriske Ë-C3. Det betyder, at der lige nu ikke findes en billigere nye elbil. Men får man også en god elbil til den lave pris?
Alle biler har fede detaljer. Men Renault Scenic E-Tech Electric har flere end de fleste biler, og her viser vi nogle af de bedste.
Priserne på brugte elbiler bliver konstant sat ned, og fordi forhandlerne vil af med lageret inden 2025, er der vilde tilbud på biler, som stort set er som nye. Spar blandt andet 130.000 kr. på BMW i5.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2024 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.