Kategorier
Nyheder Ugens fund

Ugens fund: 15 år gammel Porsche er Danmarks dyreste

Normalt kan du nærmest høre værdien rasle ud af bilen i din indkørsel, hver gang du drejer nøglen. Men selvom denne Porsche har masser af år på bagen, kan den stadig præstere et prisskilt af astronomiske dimensioner.

Af: Esben Skrumsager / d. 18. juni 2019

Modellen er kun bygget i 1.270 eksemplarer. Den har et monster af en 10-cylindret motor, og topfarten rammer du først på den sjove side af 300 km/t. Ja, det er ikke en hvilken som helst bil, vi sætter fokus på i denne uge. Det vidner prisen i allerhøjeste grad også om.

Denne Porsche Carrera GT er med en pris på over 6,3 millioner kroner en af de absolut dyreste ud af de mere end 55.000 biler, der er til salg på Bilbasen. Synes du, det lyder dyrt? Bare vent – registreringsafgiften kommer oveni.

Se bilen her på Bilbasen

Med en gennemført sort lakering og et læderindtræk i farven “terracotta braun” er bilen en stilren pakke. Og med i pakken får du blandt andet et originalt betræk til bilen samt et komplet kuffertsæt, der passer til bilen.

Indgraveringen i midterkonsollen afslører, at der er tale om Carrera GT nummer 77 ud af de i alt knap 1300 eksemplarer.

Bilen kom til Danmark som ny, og siden da har den kun haft én ejer. Ifølge MyGarage, der har bilen til salg, er alle service udført hos Porsche, og med kun 10.000 kilometer på tælleren er der god grund til at forvente, at du kan afskrive bilen over mange år – hvis den da ikke rent faktisk stiger i værdi.

 

Specifikationer: Porsche Carrera GT

Hestekræfter | 612 HK

Tophastighed | 330 km/t

Antal gear | 6

Acceleration 0-100 | 3,90 sek

Motor | 5,7 l

Af Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.