april 19, 2021

Ugens fund: VW T1 Pick-up er en rød drøm på gule plader

Det er sjældent varevogne, vi bilglade drømmer om. Denne Ugens fund er dog en sand charmetrold, der har gjort os bløde i knæene trods sine gule plader. Vi kigger nærmere på en knaldrød VW T1 Pick-up.

Af: Simon Hallenslev / d. 19. april 2021

Ingen af os på redaktionen har noget at bruge en varevogn til. Når vi kører med tungt læs, er det fordi vi har to Føtex-poser i stedet for én. Alligevel sidder vi netop nu og forsøger at retfærdiggøre at bruge en klækkelig sum på en varevogn – men selvfølgelig ikke hvilken som helst varevogn.

Det er en nyrenoveret VW T1 pick-up med safarivinduer, hvide kofangere og en sandfarvet kaleche over ladet bagved. Det er en knaldrød retrovogn, der har ramt os lige i hjertekulen.

Vi kigger nærmere denne Ugens fund, hvad der er lavet på den og hvad du må slippe, hvis den skal blive din.

Totalrestaurering med sjælen intakt

Selvom denne Ugens fund er totalrestaureret, står den stadig med patina i lakken – og det er med fuldt overlæg. Det var nemlig vigtigt for den tidligere ejer, at bilen bibeholdt sin sjæl og lidt brugsspor, selvom den skulle have en ordentlig overhaling af en restaurering.

Forhandleren Tanev Biler i Ballerup, der har bilen til salg på Bilbasen, fortæller, at det er tidligere ejer, der henter det overskårne rugbrød hjem fra varmere amerikanske himmelstrøg i 2015. Dens levetid i USA gjorde, at den ankom til Danmark uden en eneste rustplet – men der var en anden udfordring.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: Hummer H1 kendt fra Netflix

Førerhuset var bukket. Derfor måtte tidligere ejer i gang med et restaureringsarbejde af de større, hvor bilen blev skilt ad. Udretningen af førerhuset krævede en omlakering. Patinaen skulle dog bevares, hvorfor det kun var de steder, det var strengt nødvendigt, bilen fik ny lak. Resten er originallak, der blot har fået en opfrisker.

De markante amerikanske kofangere er renoveret, så rugbrødets amerikanske ophav forbliver tydelig. Herudover er den blevet monteret med de ikoniske safarivinduer både for og bag, som kan vippes åbne for fuld luftgennemstrømning gennem kabinen. Ladet har fået nye trælameller og den sandfarvede kaleche er ligeledes spritny.

Moderne glæder

Som led i restaureringen valgte tidligere ejer at give bilen et par moderne opdateringer. Det er opdateringer, man ikke ser med det blotte øje, men som gør en stor forskel for, hvordan bilen er at leve med på den lange bane.

Bilen er nemlig blevet udstyret med en motor, der har større volumen. Det er ikke gjort for at gøre den til en hurtig sleeper. Det er gjort for at give den mere moment, så den kan følge med på motorvejen. Til samme formål er bilen også udstyret med en nyrenoveret gearkasse med længere gearing, så motorvejskørsel sker med lavere og mere lavmælte omdrejninger.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: Toyota Supra med 400 hk, dobbelt turbo og manuelt gear

Til at matche motor og gearkasse, som nu er mere tidssvarende, har denne Ugens fund også fået renoveret undervognen. Selvom den er skudt helt i kælderen på billederne, kan kørehøjden justeres med den nye undervogn. Til at bremse den større motor, er der også blevet isat et nyt komplet bremsesystem.

Som prikken over i’et er bilen udstyret med et stort anlæg, der er gemt diskret væk. I kabinen findes stadig den originale radio, hvorfor ingen kan mistænke den for at spille op med store anlæg i moderne biler. Rundt i bilens kabine er højtalere og en stor subwoofer gemt, så du kan nyde din yndlingsmusik, mens du kører mod solnedgangen i landevejens største charmør.

Prisen for et overskåret rugbrød?

Restaureringen af denne Ugens fund er gjort med øje for at gøre et rugbrød at leve med. En original VW T1 har en topfart i omegnen af 80-90 km/t, og ved den hastighed, kan man glemme alt om at høre musik eller holde en samtale kørende. I denne Ugens fund kan du trygt køre på motorvejen og streame musik fra din telefon, fuldstændigt ligesom alle dine medtrafikanter.

VW T1’ere er i forvejen i umanerlig høj kurs – nærmest uanset stand. Og når vi her har at gøre med et totalrestaureret og delvist moderniseret eksemplar, kommer man selvfølgelig til at betale. Prisen er 329.888 kr. og selvom det kan lyde af meget for en 60 år gammel varevogn, er du sikret mere opmærksomhed og flere smil, end den dyreste Lamborghini kan give dig.

Se den skønne VW T1 her, hvis ikke den er blevet solgt i mellemtiden.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

BMW iX1 sniger sig ned på 395.000 kr.

Den elektriske iX1 – og søstermodellen iX2 – er faldet 25.000 kr. Med priser fra 395.000 kr. står elbilerne bedre i et marked med hård konkurrence, men der er stadig plads til forbedringer.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS