Forbrugerstof

Undersøgelse: Her er de bilmærker, der er billigst at forsikre i Danmark

Undersøgelse forsikringspriser
Elbiler bliver rost for lave driftsomkostninger, men med forsikringer ser det anderledes ud. Vi ser nærmere på forsikringpriser på 25 bilmærker i Danmark.

Af: Simon Hallenslev / d. 22. april 2020

Det er prissammenlignings-tjenesten Samlino.dk, der står bag undersøgelsen. For at sammenligne forsikringspriser via deres tjeneste, kræver det, at man indtaster sin egen aktuelle forsikringspris først – det er disse opslag, undersøgelsen er baseret på.

Der er således forsikringspriser fra mere end 100.000 opslag, mens der på hvert enkelt bilmærke har været mindst 1.000 prisopslag. Eksotiske biler som Porsche og Ferrari er ikke inkluderet, da der er for få prisopslag med disse. I undersøgelsen er der ikke sorteret efter aldersparametre, men Samlino oplyser, at deres gennemsnitsbrugere er mellem 24 og 54 år.

LÆS OGSÅ | Stor undersøgelse: Her er de mest – og mindst – pålidelige brugte biler

Der er mange variabler, der bestemmer prisen på din forsikring – også flere end hvad denne undersøgelse kan inddrage. Derfor er det ikke givet, at du betaler præcist det samme som medianprisen, der er angivet for bilmærkerne.

Alligevel er det spændende læsning og en rimelig god indikator for, hvad du skal betale for din bilforsikring. Se prisoversigten for forsikringer på de 25 bilmærker herunder:

Det er måske ingen overraskelse, at populære husmandsmærker som Fiat, Chevrolet og Citroën, er de billigste at forsikre. Klientellet til disse bilmærker, er nok ikke dem, der er først til at trække en håndbremsevending.

Det er derimod mere overraskende, at Tesla er dyrest, med en så forholdsmæssig stor margen til de tre tunge tyskere; Mercedes, Audi og BMW.

SE OGSÅ | Elbiler som de mest udbredte? Bilbasen Guide gør status

Årsagen er dog, at Tesla stadig er dyrere at reparere – også dyrere end de tyske luksusmærker. Derfor kræver forsikringsselskaberne en større månedlig sum, fordi de ved, at hvis det skulle gå galt, bliver det dyrere end hvis du havde kørt enhver anden bil.

Dertil kommer at der også sker flere småskader med Tesla. Om det er den hurtige acceleration eller den lydløse fremfærd er svært at sige. Men tidligere undersøgelser viser, at chancen for Bilka-buler er højere i Tesla, og når de samtidig er dyrere at reparere, betyder det dyrere forsikring.

Tesla Model 3 test

Billigste og dyreste bilmodeller

Undersøgelsen indeholder også et mere specifikt kig på, hvilke af de enkelte bilmodeller, der er dyrest og billigst. Her er ikke de store overraskelser. I den billigste ende finder vi de drønpopulære mikro- og minibiler, mens de større og dyrere luksusmodeller ligger i den anden.

Alligevel er der et par overraskelser. Hvem havde troet, at en BMW 3-serie var dyrere end en BMW 5-serie? Se de to top 10-tabeller herunder:

Se hele undersøgelsen fra Samlino her.

Simon - billede
Om forfatteren

Simon Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon i det daglige roder med. På Bilbasen kombinerer han sin viden om ting som SEO og klik-rater fra CBS med den brændende passion for biler.