Guide

Undgå anspændte muskler i bilen

Af i Guide

Af: Esben Skrumsager  / d. 16. september 2017

At køre bil er desværre ikke noget, vi mennesker er skabt til. At være stillesiddende med arme og ben i stort set samme position i længere tid kan gøre musklerne temmeligt anspændte.

Du kan heldigvis selv hjælpe din krop til mere velvære under kørsel.  Her er der nogle små tricks, der kan give dine muskler en bedre hverdag i bilen.

Arme og hænder

Arme og hænder bliver let lidt forkrampede efter et stykke tid. Når du holder stille, kan du strække armene hen over rattet. Vip hånden så langt op, som du kan. Vip den herefter ned. Gentag nogle gange. Knyt hånden og ret herefter fingrene ud. Gentag nogle gange. Knyt hænderne igen og roter i håndleddet.

Nakke

Nakken bliver let øm og anspændt, når du kører. Du kan hjælpe den til at slappe af, når du holder for rødt. Drej hovedet så langt du kan til den ene side, og hold det der i nogle sekunder. Gør det samme til den anden side og gentag. Læg herefter dit hoved på den ene skulder – pres evt. let med hånden. Gør det samme i den anden side og gentag et par gange.

Skuldre

Når du holder for rødt, så lav et skulderrul. Skub skuldrene frem, op og rundt. Slap af. Gentag nogle gange. Mens du kører, kan du trække skuldrene tilbage, holde dem lidt og så slappe af

Dybe indåndinger

Det er verdens simpleste trick, men det er svært at huske at gøre. Tag 10 dybe indåndinger og kroppen slapper mere af. Det hjælper hver gang. Luften skal helt ned i lungerne, når du puster ud, lader du kroppen slappe af.

Afslappet

 

Læs mere

Guide: Sikker betaling, når du handler bil

Sådan sælger du din bil hurtigt

 

Esben Skrumsager
Om forfatteren

Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder. Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.