seat-cupra.media-center-item_1
Nyheder
17. maj 2024

Usynligt, men effektivt facelift til Seat Leon

Morten B. Bek

Morten Bek

Seat Leon kører stadig parløb med Cupra Leon, men faceliftet af Cupra-modellen gør det trods alt muligt at se forskel. Leon er nu også opdateret med nye motorer og nyt infotainment, men uden designændringer.

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

Man kan kalde Audi A3, Seat Leon, Skoda Octavia og VW GolfDe Originale Fire‘. De fire kompakte biler fra Volkswagen-gruppen var i midten af 1990’erne de første bilmodeller, som delte de vigtigste komponenter på tværs af koncernen. Det gav besparelser, men det gav faktisk også bedre biler, fordi der var flere biler at sprede den store investering over.

A3, Octavia og Golf i de nutidige udgaver har allerede fået et facelift til at erobre kunderne med her i 2024, og det samme har den femte i flokken, Cupra Leon. Cupra Leon har fået et facelift, der gør en forskel, så den nu har et helt selvstændigt frontdesign og en mere aggressiv karakter.

Og Seat Leon, som altså er den originale Leon. Faceliftet af den følger nu som det sidste, og det er det eneste af de fem faceliftede biler, hvor man virkelig skal have luppen frem for at se forskel. At der vitterligt ikke er noget at se, kan man tyde på sætningen “Leon får også tekniske opgraderinger af eksteriøret. Matrix-LED-forlygter er for første gang en mulighed.” De er de eneste ord i pressemeddelelsen, Seat dedikerer til bilens eksteriør.

I modsætning til Cupra har Seat ikke en ny designretning, som Leon kan pyntes med. Så Leon fra Seat ser stort set ud, som den har gjort i fire år. Desto nemmere er det så at skelne mellem Cupra Leon og Seat Leon.

seat-cupra.media-center-item_5
seat-cupra.media-center-item_3 (1)
seat-cupra.media-center-item_4
seat-cupra.media-center-item_3

Nyt i motorrummet og i kabinen

Der er mere til faceliftet end et par mere lysstærke, adaptive forlygter. Leon følger selvfølgelig de andre kompakte modeller, og derfor er der ændringer i motorrummet, og der er forandringer i kabinen.

Det er er, selvfølgelig, større skærmareal i kabinen. En digital instrumentering på 10,25″ toner frem foran føreren. Vi vil sige, det er meget vigtigere, at et helt nyt infotainmentanlæg gør betjening af sådan noget som klimaanlæg og sædevarme nemmere end før. Skærmstørrelsen er nu minimum 10,4″ (tidligere 8,25″), og betaler man ekstra, får man en storskærm på 12,9″. Der er også kommet lys i touch-listen foran infotainmentsystemet, så man kan se i mørket, om man skruer op eller ned for temperatur eller volumen.

Leon har i basisudgaven kørt med en fin trecylindret benzinmotor med slagvolumen på cirka 1 liter. Den motor eksisterer ikke længere i de kompakte modeller, men til gengæld kan man vælge en udgave af den firecylindrede 1,5-liters motor, der har beskedne 115 hk. Den fås med manuel gearkasse uden elektrisk assistance eller med automatisk DSG-gearkasse med mild-hybrid-system. Udgaven med 150 hk fortsætter som før, og en 2-liters diesel har de få trofaste dieselkunder mulighed for.

Plug-in hybriden er den version af Leon, der stiller med de største ændringer. Den gamle 1,4-liters motor er pensioneret, og den nyere 1,5’er er nu sat sammen med en elmotor, der ikke er ændret. Det er til gengæld batteriet, som med 19,7 kWh er meget større end før – og det kan lades med hele 50 kW, så en lynlader også kan bruges. Rækkevidden nævner Seat ikke, men regn med en WLTP-værdi omkring 100-110 kilometer.

Seat Leon fås som hatchback med fem døre og som stationcar med fem døre. Der er endnu ingen udmelding fra den danske importør i forhold til, hvornår den faceliftede Leon er i Danmark.

Samlino logo
9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring.
Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen

Læs mere om: