Video

VIDEO: 5 biler der gør dig til en kæmpe CHEF

Der er en hårfin grænse mellem at være en kæmpe chef og en kæmpe klaphat — og vi er ikke sikre på, at Berner har fundet den. I denne video viser han 5 biler, der med hans ord giver CHEF-garanti.

Video: Anders Berner  | Dato: 25. december 2020

En billist, der stjæler parkeringspladser, ligger for tæt på forankørende og dytter en tusindedel af et sekund efter, at lyskurven er blevet grøn. I første omgang er det ord som klaphat og nar, der falder én ind. Men hvis man tænker lidt over det, er det nok en CHEF, der sidder bag rattet.

Du ved én, der ikke giver en skid for dig i din øko-kasket af en mikrobil, som ligger og sovser i overhalingsbanen. Vi kan godt høre, at det at være chef, måske ikke udelukker at være en klaphat og vice versa. Men helt ærligt: Hvem vil du helst være?

Når du ser Berners bud på, hvilke biler der er chef-biler, er du ikke i tvivl — du vil være CHEF.

Mercedes-Benz GLS 400d

Motor: R6 diesel, 2.925 ccm

Ydelse: 330 hk / 700 Nm

0-100 km/t: 6,3 sek.

Tophastighed: 238 km/t

Forbrug: 12,3 km/l

Startpris: 1.651.298 kr.

Det højbenede overflødighedshorn

Mercedes-Benz GLS er en stor bil. Faktisk så stor, at der næsten kan holde en VW Up i sin totallængde mellem de GLS’ to aksler, hvor der er hele tre meter og 14 centimeter at gøre godt med. Den måler 5,33 meter i sin totallængde, 1,95 meter i bredden og 1,82 meter i højden. Et ordentligt skrummel.

Men det er ikke desto mindre et skrummel, der med al tydelighed beviser, du hører til i de højere luftlag. Den koster hvad der svarer til et eftertragtet dykkerur fra Rolex ur mere end 1,5 mio. kr., og det er før, du har sat et eneste kryds på listen over ekstraudstyr. Med blot et par krydser kommer du over dét, som gennemsnitsdanskeren bruger på et hus: altså 2 mio. kr.

Mercedes-Benz GLS er dog som ‘basisvariant’ pakket med luksusgoder som Burmester-lydanlæg og überkomfortabel luftundervogn, og kræver derfor ikke så meget ekstraudstyr — med mindre du selvfølgelig er CHEF. Hvis du er dét, og endda er det med store bogstaver, kan man argumentere for, at Berner har fat i halv-tøset GLS.

LÆS OGSÅ | Test: GLS er den største SUV fra Mercedes-Benz. En S-Klasse i højformat?

Hvis du skal helt op på direktionsgangen og ringe på klokken, kan en dieseldrevet GLS 400d selvfølgelig ikke gøre det. Du skal da have AMG-udgaven GLS 63 med V8’er og 612 hk plus 22 hk fra en elektrisk motor. Lad ikke elmotoren narre dig: Svinet går stadig under 8 km/l. Skal du have fingrende i toppen af chefkransekagen, skal du af med lige over 3 mio. kr. i startpris.

Om forfatteren

Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller, hvilket blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.