januar 15, 2021

VIDEO: Træt af Ferrari og Porsche? Snup en dansk Agile SCX i stedet

Lille Danmark har et halv-blakket ry, når det kommer til bilproduktion. Mange har prøvet, mange har fejlet. Nu er Agile på banen, og deres opskrift er simpel: Lav vægt, mange heste! Berner og Dalby tester den danske Agile SCX.

Video: Anders Berner  | Dato: 15. januar 2021

Hvis du betaler 1.500.000 kr. for en bil, hvad forventer du så at få med i handlen? Hvis du forventer en forrude, døre, radio eller klimaanlæg, er den danske Agile SCX ikke noget for dig. Den har nemlig ingen af delene. Til gengæld har den et kulfiber monokok og kulfiber paneler, der laves af Agile selv, samt en hårdt pumpet Ford EcoBoost motor, der er skruet op til 275 hk.

Det er en ret simpel opskrift, der gerne skal sikre sjov af den utæmmede og vanvittige slags. Men det er også en opskrift, der bruges af andre, hvor særligt Ariel Atom og KTM X-Bow fylder i markedet. Er det nogen, danske Agile fra Vamdrup kan hamle op med?

Berner og Dalby tæsker den danske Agile SCX på en øde landingsbane.

De danske biler

Agile er ikke det eneste danske firma, der har kastet sig ud i bilbyggeri. Faktisk har 14 andre bilproducenter prøvet lykken i årenes løb — alle med en mildest talt blandet succesrate.

Blandt de mest kendte og semi-succesfulde kan Ellert og Zenvo nævnes. Ellerten er i dag gået hen og blevet lidt af et nationalklenodie. Ved introduktionen i 1985 var den tiltænkt de danske pendlere, der havde kort til job og alligevel kørte alene. Den produceres stadig i Tyskland under navnet City-El.

Danske Zenvo fra Præstø, der bedst kan beskrives som en hårdkogt milliardærbil, var på alles læber for alle de forkerte årsager, da den brød i brand i Top Gear i 2014. V8-motor på 5,8 liter med 1.104 hk klinger dog godt i de flestes ører.

Nu er Agile på banen med en bil, der nok primært vil blive brugt som trackday-våben. Og på dét marked har de faktisk en dansk konkurrent i form af Aquila fra Gram, som producerer lukkede racerbiler, der dog ikke kan få plader på, som Agile SCX kan.

Specifikationer

Agile SCX

Motor: R4 benzin, 1,6 liter

Ydelse: 275 hk

0-100 km/t: 3 sek.

Tophastighed: 240 km/t

Vægt: 580 kg

Pris: ca. 1.500.00 kr.

(Pris u. afgift: ca. 500.000 kr.)

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Hvad sker der, Mitsubishi?

Mitsubishi i Danmark virker til at være gået i dvale. De nyeste modeller på Renault-basis findes ikke i Danmark, og den nye Outlander lader vente på sig. Nu er der facelift til den Captur-baserede ASX.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS