Android Auto_framegrab_02
Forbrugerstof
26. februar 2020

Android Auto: Sådan forbinder du “nemt” din smartphone til din bil

Morten B. Bek

Morten Bek

Android er en smart måde at forbinde din Android-smartphone direkte til din bil. Men hvordan er det nu lige, det fungerer? I denne Bilbasen Guide-video fortæller Morten Bek dig alt om Android Auto.

Af: Morten Bek / d. 26. februar 2020

Nogle biler har håbløse infotainmentsystemer. De kræver nærmest en teknisk eksamen eller uendelig tålmodighed. Med Android Auto bliver selv det mindst funktionelle infotainmentsystem udstyret med en altid fuldt opdateret og brugervenlig teknologi. Apps fra din smartphone med Android-styresystem overtager bilens skærm. Derfra går det løs med navigation, musik og beskedfunktioner.

Hvordan du nemmest kommer i gang med Android Auto, viser vi dig. Bilbasen Guide med Morten B. Bek gør det nemt at forstå, hvordan teknologien virker.

Video

Lige fra de første berøringsfølsomme skærme, eller touchscreens om man vil, kom frem i bilerne, har vi hørt det gang på gang: Det går præcis lige så hurtigt på den indbyggede skærm, som når man swiper og scroller på sin smartphone. Det gør det desværre sjældent. Og bilproducenterne har svært ved at hamle op med tech-giganter som Google.

Selv de rigtig gode infotainmentsystemer bliver nemt overhalet af teknologi fra producenter, som koncentrerer sig om “personlig teknologi”. Eksempelvis Android Auto. Mens det går langsomt for bilproducenterne at rulle trådløs opdatering af infotainmentsystemer over bilens internetforbindelse ud, så bliver Android-smartphones og det tilhørende styresystem konstant opdateret. Opdateringerne retter fejl og nye detaljer kan introduceres uden forsinkelse.

Men Android Auto adskiller sig fra CarPlay, det tilsvarende system fra Apple, ved en meget væsentlig ting: Android Auto er nemlig endnu ikke en app til officielt brug i Danmark. Du kan altså ikke finde Android Auto ved at søge i Google Play, hvor de fleste apps gemmer sig, efter Android Auto. I stedet skal man benytte sig af eksterne downloads fra eksempelvis hjemmesiden apkmirror.com, som du kan se mere om i videoen.

Det kan eftermonteres i mange biler

Med en Android-smartphone og Android Auto kan man glemme det indbyggede styresystem i infotainmentsystemet. Istedet kan systenet erstattets med et skærmbillede fra telefonen, som er meget bekendt for alle Android-brugere. Når Android Auto er aktiveret, har systemet sin helt egen brugerflade. Den giver adgang til et udvalg af apps, som jævnligt opdateres.

For at bruge Android Auto i sin bil, skal man have en smartphone med Android-styresystem og den seneste opdatering.

SE OGSÅ | Ny videoserie: Morten Bek lærer dig alt om plug-in hybridbiler

Mange mærker har for længst gjort både Android Auto og Apple CarPlay standard i bilerne, så de fleste biler fra for eksempel Ford, Peugeot og Kia har systemet som standard. Andre bilproducenter tager sig stadig betalt for systemet. En del producenter har dog fjernet selve ordlyden i brochuren for nye biler, fordi systemet ikke er officielt tilgængeligt i Danmark. Hos Kia står der dog stadig “Forberedt for Android Auto”.

Har man en bil, også af noget ældre dato, hvor Android Auto ikke er indbygget, kan det i mange tilfælde eftermonteres. Enten via bilens eksisterende infotainmentskærm (det kan blandt andet gøres i flere Mazda-modeller direkte hos forhandleren) eller med et helt nyt infotainmentsystem, som passer ind i bilens midterkonsol.

Hvis du har en Apple iPhone, så er der også en video for dig. Du kan se Bilbasens Guide til Apple CarPlay her.

Samlino logo
9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring.
Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen

Læs mere om: