april 23, 2021

VIDEO: Derfor skal du vælge den ‘lille’ Bentley Flying Spur

Bentley Flying Spur er et britisk overflødighedshorn af læder og luksus —men hvad er det, den ligner? Berner sætter sig på bagsædet af Flying Spur og lader en vis Jimmy køre herligheden.

Video: Anders Berner  | Dato: 23. april 2021

Hvis du har kistebunden ualmindeligt godt foret og synes, at Rolls Royce er for folk med blød hat og pibe, er der reelt kun én bil, du kan vælge. Bentley Flying Spur. Det er den mere sportslige efterfølger til den endnu længere limousine, Bentley Mulsanne, der blev trukket ud af produktion sidste år.

I denne video har Anders Berner fingrene i Bentley Flying Spur, og han forsøger at overbevise både dig og Suzuki Jimmy om, at størst ikke er bedst. Han mener nemlig, at den V8-version han kører, er den, du bør vælge over den fuldfede W12’er.

Hør hvorfor, når Berner tester Bentley Flying Spur, her.

Bentley Flying Spur V8

Motor: V8 benzin, 3.997 ccm

Ydelse: 550 hk / 770 Nm

0-100 km/t: 4,1 sek.

Tophastighed: 318 km/t

Forbrug: 8,2 km/l

Pris: 5.349.715 kr.

(Flying Spur starter fra 3.799.900 kr.)

Arven efter Bentley Mulsanne

Det var først sidste år, at Bentley Flying Spur blev forfremmet fra lillebror til storebror. I 2020 trak Bentley nemlig stikket på deres største model Mulsanne, der var en kolos af en luksusbil med sine godt 5,6 meter i længden i den korte udgave og 2 meter i bredden.

Det gik ikke ubemærket hen i bilverden, at Mulsanne skulle være en saga blot. For det første har Bentley altid haft de lange luksusvogne øverst i modelprogrammet. For det andet tog Bentley Mulsanne den legendariske 6,75-liters V8-motor med sig i graven. En motor, de udviklede med Rolls Royce, her først som 6,25-liters, der trak tråde helt tilbage til 1959.

SE OGSÅ | VIDEO: For 4,5 millioner kroner familiebil — Bentley Bentayga

Mulsanne-modelnavnet er hentet fra Bentleys glorværdige motorsportshistorie, der omfatter fem sejre ved 24-timers løbet på Le Mans fra 1924 til 1930. Samme flotte historie betyder, at den lange langside på Le Mans-banen Circuit de la Sarthe er døbt ‘Mulsanne-langsiden’, hvor racerbilerne kunne opnå tossede tophastigheder på det dengang 6 kilometer lange stræk.

Det er derfor en underdrivelse at sige, at arven, som Flying Spur skal løfte efter Mulsanne, er tung. Dog ikke så tung, som den køreklare vægt på selve Mulsanne-modellen. Flying Spur er nemlig over 400 kg lettere end den netop udgåede Mulsanne, og er bygget på samme platform, som den mere sporty Bentley Continental GT.

Så selvom Flying Spur ikke har en langside opkaldt efter sig, er den måske i virkeligheden mere tro mod motorsportshistorien, end den gumpetunge Mulsanne.

For 1.549.815 kr. ekstraudstyr

–> Metallak:

108.636 kr.

–> Kontrastsyning på måtter:

5.945 kr.

–> Seler i kontrastfarve:

15.386 kr.

–> Chrom på kofanger Matrix Grill:

22.846 kr.

–> Førstehjælpskit og advarselstrekant:

2.564 kr.

–> Batterioplader:

2.448 kr.

–> Bang & Olufsen:

124.838 kr.

–> Garageportsåbner:

6.761 kr.

–> Lufts’ionizer’:

6.061 kr.

–> Dynamisk undervogn med baghjulsstyring:

135.096 kr.

–> Diamant knurring:

51.754 kr.

–> First Edition-pakke:

1.060.719 kr.

–> Induktiv opladning af smartphone:

6.761 kr.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS