Kategorier
Video

VIDEO: Bakkameraer – SÅ dårlige er de!

Moderne biler er proppet med avanceret teknologi. Alligevel udstyres de stadig med bakkameraer á la Nokia fra 00’erne. Se bare hvor grelt det står til med kvaliteten, når Berner tester bakkameraer med sin datter i denne video.

Video: Anders Berner  | Dato: 21. maj 2021

Husker du hvordan mobilproducenterne blærede sig med bedriften om at have 5-megapixel kameraer i deres telefoner i 2007? Det var modeller som Nokia N95 og Sony Ericsson K850i, der banede vejen for kameratelefoner, selvom vi i dag har grøntsager, der tager bedre billeder.

Alligevel er kvaliteten i disse 14 år gamle kameratelefoner bedre end den kvalitet, vi får fra bakkameraer i biler fra 2021. Kan det virkelig være så ringe? Ja. Det kan det. For at illustrere præcist hvor ringe bakkameraerne er, sætter Berner sin datter til at gætte, hvad han putter foran kameraerne.

Kan 8-årige Marie skelne mellem sin far og en spand, når det er gennem et bakkamera? Det får du svar på i denne video.

5 ting vi tager for givet i moderne biler

Måske var udsynet bedre fra bilernes kabiner i ‘gamle dage’. Det betyder dog ikke, at bilerne generelt var bedre dengang. For det var de ikke. Fortiden kan være charmerende at tænke tilbage på, men realiteten er, at bilerne i dag er betydeligt lettere at leve med.

SE OGSÅ | Hvad er godt og mindre godt i Mercedes-Benz EQA?

Så selvom du husker tilbage til tiden med fysisk nøgle i tændingen og manuelt soltag med ynde, giver vi dig her fem ting i moderne biler, som vi tager for givet og glemmer i hverdagen.

  1. Servostyring. En trepunktsvending uden servo var et helvede, men det glemmer vi, når vi smider nutidens lette rat elegant rundt med én finger.
  2. Fjernbetjent centrallås. I dag låser vi bilen op og starter dem nøgleløst helt uden at værdsætte det. Det tog irriterende lang tid, at rende rundt med en nøgle i alle døre, når der skulle låses af.
  3. Elruder. Uanset om du skal sludre med naboen eller betale ved den gyldne måge, ruller du sideruden ned med et klik. Engang krævede det irriterende armkræfter at få den slags luft ind.
  4. Klimaanlæg. I dag behøver du ikke være enig med passageren om der skal være 19 eller 19,5 grader i kabinen med klimaanlæg i to zoner. Engang var en slatten brise alt du kunne få ud af ventilerne.
  5. Forlygter. Forlygter har vi (heldigvis) altid haft. Moderne forlygter er bare så markant bedre end de var for bare 15-20 år siden, hvilket gør nattekørsel mere behageligt og ikke mindst sikkert.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.