februar 8, 2023

Video: Bilens farve har indflydelse på prisen

Berner mener, at de danske veje er fyldt med sorte, grå og farveløse biler, men hvad betyder farven egentligt, når du skal sælge din bil?

Video:Anders Berner

På de danske veje er det nemmere at tælle 20 farveløse biler end én gul bil. Det får Berner til at tro, at han er med i en socialrealistisk sort-hvid-film, hvilket kun er til at forstå.

SE OGSÅ | 2022 gav laveste salg af nye biler siden 2009

Vi i Danmark har en sjov tilgang til bilens farve, og går tit med det sikre valg i form af sort og grå. Og det er der en hel klar årsag til. Det kommer os nemlig formentlig til gode, når bilen skal sælges igen.

Se med, når Berner forklarer, hvorfor bilens farve kan have indflydelse på prisen, og hvorfor en rød bil kan være sværere at sælge.

Farver koster

Hvad end du er i markedet efter en ny bil eller du skal sælge den brugte, kan farverige biler ende med at koste dig. For det første kan det være dyrt at vælge specielle farver, når man skal tilpasse sin nye bil. Står du for eksempel og skal tilpasse din nye Audi A5 og gerne vil have den i rød, skal du betale 9.500 kr. Det er dog ikke det eneste sted, det koster. Afskrivningen er typisk også større på eksempelvis røde biler kontra sorte biler.

Skoda har gennem tiden prydet de danske veje med grønne biler, men farven kan mærkes i gensalgsprisen

Som Berner erfarer i videoen, er bilens gensalgsværdi allerede faldet med 20.000 kr., idet bilens farve er rød. Flere forhandlere vil ikke engang komme med et bud på bilen, da kulørte biler er sværere at sælge. Det betyder, at prisen sænkes, hvilket kan komme bilkøberen, som er på udkig efter den næste kulørte bil, til gode.

SE OGSÅ | Audi, Skoda, VW: Vi sætter ikke priserne ned

Står du og er på udkig efter en bil med noget farve er der hjælp at hente. Du kan søge specifikt på bestemte lakfarver og endda spare nogle penge, ved at vælge den kulørte løsning på Bilbasen.

Pris og størrelse på bilen er afgørende

Det er nemmere at sælge en bil med farve, jo billigere bilen bliver. Eksempelvis mikrobiler. De ligger typisk i et prisleje, hvor farven derfor ikke har den store betydning.

Det samme gør sig gældende for sportsvogne. Så din Ferrari må gerne være rød og din Lamborghini gul.

SE OGSÅ | Mikrobilerne stiger i pris, så hvad gør du nu?

For store biler er det omvendt. Her skal bilerne helst være sorte, grå og farveløse, hvis du spørger danskerne. Det gælder i hvert fald, hvis du skal have mest muligt for bilen, når den skal sælges igen eller du vil af med den hurtigt.

Eksempelvis er en rød Audi E-Tron 55 S-line Prestige Sportback prissat til 639.999 kr. Ser man på en tilsvarende hvid Audi E-Tron 55 S-Line Prestige Sportback, er prisen 699.999 kr. og dermed 60.000 kroner dyrere.


Brugte røde biler til salg på Bilbasen

Se flere brugte røde biler på Bilbasen

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS