februar 13, 2023

Video: Biler til 50.000 kr. – hvad skal du se efter

Biler til 50.000 kr. er en risikabel størrelse, men det kan godt lade sig gøre. Se med, når Berner gennemgår, hvad man bør kigge efter ved køb af billige biler.

Video:Anders Berner Foto: PR

Biler til 50.000 kr. er attraktive og populære, men de er også risikable. De er ikke hærgede nok til at smide ud, men sandsynligheden for, at de går i stykker, er også overhængende.

Det er svært at udpege én specifik model, der er bedst. Det du istedet kan gøre, er at gennemgå bilen grundigt. Hvis du gør det ordentligt, er der mindre risiko for dyre reparationer i fremtiden.

LÆS OGSÅ | Genvejen til en billigere brugt bil

Se med, når Anders Berner kommer med sine bud på, hvad man skal gøre for ikke at ende i problemer, samt en tjekliste, man bør gennemgå.

Nysynet – hvad betyder det?

Du har nok set det fremgå i op til flere salgsannoncer, men hvad indebærer en nysynet bil egentligt?

Helt simpelt har bilen gennemgået et nyligt syn i en synshal og ud fra lovens krav, er den godkendt til at køre videre. Loven kræver blandt andet, at styretøjet og hjulene skal være i orden, samt at motoren ikke smider olie.

Se også | Video: Mikrobiler stiger i pris, så hvad gør du nu?

Men en nysynet bil, er altså ikke en garanti for, at det er en god bil. Det betyder reelt set bare, at bilen er godkendt til at køre to år mere, før den skal til syn ingen.

Tjek servicebogen

Tjekker man servicebogen, kan man få en god indikation af, hvordan bilen er blevet passet. I servicebogen kan man finde servicehistorikken og dermed se, hvor mange gange bilen har været til service og om det er foregået regelmæssigt. Stemplerne i bogen indikerer, at der er foretaget et service.

Kør en længere tur

Det er altid en god idé at køre en god tur i bilen, inden man beslutter sig for at købe den. Under kørslen er det værd at bemærke om styretøjet ryster, om bilen siger mærkelige lyde og om bilen kører lige ud.

Er du heldig at have en mekaniker ved hånden, så tag vedkommende med ud på køreturen. De kan oftest mærke og se, hvis noget er galt med køretøjet.

Se også | Video: Der er penge at spare på brugte biler lige nu

Og nu hvor vi er ved det med at køre længere ture. Nej, din bil kan ikke holde til at køre over 500.000 kilometer uden kritiske problemer. På de mindre bilmodeller er karosseriet lavet af stål og man kan skifte mange andre ting på bilen, men karosseriet er svært at skifte. Stål-karosserier er typisk konstrueret til at holde 200.000 kilometer.

Det betyder, at jo færre kilometer bilen har kørt jo bedre.

Er meget ekstraudstyr godt?

Det kan på papiret se godt ud med varme i sæderne, 2-zonet klimaanlæg og en god lang udstyrsliste. Hvad man glemmer er bare, at jo mere ekstraudstyr jo mere kan der gå i stykker, når bilen er gammel.

Derfor kan det være en god ting, at gå på kompromis med ekstraudstyret og måske fokusere mere på en lavere kilometerstand. Fordi så holder bilen længere og er billigere at køre i.

Forhandler eller privat

Der kan være penge at spare ved at købe bilen gennem en privat sælger. Det man dog skal huske er, at forhandlerne tilbyder to års reklamationsret. Med to års reklamationsret får du mulighed for at køre bilen tilbage til forhandleren, hvis der skulle opstå et problem. Hvis problemet er inden for reklamationsretten, skal forhandleren udbedre skaden.

Det gælder dog ikke, hvis problemet omhandler sliddele såsom dæk, kobling, bremser og viskerblade.

Nu er du klædt lidt bedre på til, når du skal på jagt efter en bil omkring 50.000 kr.


Brugte biler til under 50.000 kr. til salg på Bilbasen.

Se flere brugte biler på Bilbasen

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS