februar 27, 2023

Video: Billån – pas på løbetiden

Det er nemt at blive fristet af en lav månedlig ydelse, når du optager billån. Se med når Berner undersøger, hvorfor man ikke altid skal gå efter det længste.

Video:Anders Berner FOTO: PR

Bilfinansiering kan være en kringlet og tør omgang. For at få det rigtige billån og dermed den rigtige finansiering, bør man især se på løbetiden af billånet.

Det kan på papiret se godt ud med en lav månedlig ydelse, men det er her, du skal passe på. Den lave månedlige ydelse må nemlig ikke være på bekostning af en lang løbetid.

SE OGSÅ | Video: Sådan sikrer du det bedste billån

Det kan være en god idé at følge de huskeregler, som forhandleren i videoen opstiller. Blandt andet hvor lang tid et lån bør betales tilbage over og hvorfor en lang løbetid, kan være en dårlig løsning.

Se med når Anders Berner undersøger, hvad der er en passende løbetid for et billån, og hvorfor en lav månedlig ydelse ikke altid er attraktiv.

Er lav månedlig ydelse en fælde?

Det kan være meget tillokkende, at vælge billånet med en lav månedlig ydelse. Men vælger man den lave månedlige ydelse, betyder det ofte, at løbetiden bliver længere. Og det er ikke altid en god ide.

Når bilen bliver ældre, betyder det nemlig, at omkostningerne til bilen bliver større, da reparationer og service er flere og kan være dyrere. Pludselig står man med omkostninger til både reparationer og lån, hvilket kan være svært at balancere i budgettet.

SE OGSÅ | Toyota holder hånden under dit billån

Det er typisk en god ide at holde sig til en løbetid på under syv år, når man skal finansiere en ny bil. Denne tidsramme gør nemlig, at du i sidste ende kan stå med en friværdi på bilen. Friværdi er, når bilens værdi er højere end det du skylder.

5 gode råd til billån

1. Tjek forskellige billån

Det er en god idé at undersøge forskellige billån og ikke gå med det første og bedste.

2. Tag det billigste lån

Vælg altid det billigste lån. Der er ikke forskel på kvaliteten, selvom priserne er forskellige.

3. Hold øje med etableringsomkostninger

Man bør sigte efter så lave etableringsomkostninger som muligt. Dem kan man nemlig ikke trække fra i skat, ligesom man kan med renten.

4. Du skal have penge til udbetaling

Jo mere du kan udbetale jo bedre er dine vilkår hvad angår løbetid og især rente.

5. Er bilen over otte år gammel bør du købe den kontant

Det kan bedre betale sig at købe brugte biler over otte år kontant. Gamle biler har ikke nødvendigvis mange år tilbage at leve i.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS