januar 14, 2022

VIDEO: Dacia Sandero er en BILLIG overraskelse

I følgeskab af Christian Schact og Jan Lang tager Anders Berner et kig på den nye Dacia Sandero – og får sig noget af en overraskelse.

Video:Anders Berner  | Dato: 14. januar 2022

Dacia Sandero er på størrelse med VW PoloFord Fiesta og ikke mindst Renault Clio, som den også deler teknik med. Alligevel starter den nye Dacia Sandero over 16.000 kr. billigere end den billigste VW Up med fem døre.

Det er billigt, men det er ikke noget nyt, at Dacia Sandero er en billig bil. Til gengæld er det nyt, at Dacia Sandero faktisk er helt udmærket.

Det mener i hvert fald Anders Berner, der sammen med Christian Schacht og Jan Lang kigger nærmere på Dacia Sandero til Årets Bil 2022 på Jyllandsringen.

Dacia Sandero

Motor: R3, 999 ccm, benzin

Ydelse: 90 hk / 160 Nm

0-100 km/t: 11,7 sek.

Tophastighed: 178 km/t

Forbrug: 18,9 km/l

Startpris: 128.490 kr.

Renault, Dacia og Lada

Foruden at lave vaskeægte danskerbiler under eget navn, er Renault gode til det med at lave alliancer. Da Berner testede Dacia Spring, kunne vi berette om Renaults kinesiske alliance med Dongfeng, der står for produktionen af Danmarks billigste elbil.

I 1999 solgte den rumænske regering Dacia til franske Renault, der siden har ekspanderet budgetmærket, således at de prisbillige biler i dag sælges over hele verden. Renault har hovedsageligt holdt forretningen i Rumænien, og Dacia er i dag landets største virksomhed, der står for cirka otte procent af landets samlede eksport.

SE OGSÅ | VIDEO: Danmarks billigste elbil – hvad kan den?

I 2021 tog Renault dog deres budget-offensiv med Dacia til et nyt niveau. Nu er Dacia nemlig smeltet sammen med russiske Lada, som Renault har haft kontrol over siden 2016. Om dette offensiv betyder, at vi får endnu et budgetvenligt bilmærke i Europa i form af Lada, bliver spændende at se.

Der er allerede planer om en genoplivning af den kantede Lada Niva. Den kompakte crossover blev teaset på bilmessen i Moskva i 2018, men forventes først klar til salg i løbet af 2024.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS