Kategorier
Test og anmeldelser Video

VIDEO: Lexus er tilbage i Danmark – men er Lexus klar til danskerne?

Lexus er tilbage i Danmark efter otte års pause. Det store spørgsmål bliver, om Lexus er klar til Danmark og om Danmark er klar til Lexus? Sammen med Dreboldt og Schacht kigger Berner på de nye Lexus-modeller.

Video: Anders Berner | Dato: 8. oktober 2021

Toyota, der ejer Lexus, sagde stop og trak luksusmærket ud af det danske marked tilbage i 2013. Forklaringen lød dengang på, at bekostelig hybridteknik smittede af på salgsprisen, hvilket skræmte de danske købere væk. Dengang åbnede man muligheden for et comeback, hvis der kom afgiftsændringer.

Afgiftsændringer har vi som bekendt fået, og de tilgodeser særligt plug-in hybridbilerne. Derfor er Lexus nu atter tilbage i Danmark, som blandt andet har en ny Lexus NX plug-in hybrid med sig.

Det store spørgsmål bliver, om Lexus er klar til Danmark. Med hjælp fra Dreboldt og Schacht kigger Berner nærmere på de modeller, som Lexus tager med til Danmark.

Lexus LS 500h

Motor: V6, 3.456 ccm + el

Ydelse: 359 hk

0-100 km/t: 5,5 sek.

Tophastighed: 250 km/t

Forbrug: 10,7 km/l

Pris fra: 1.762.500 kr.

Modelforvirring

Som du kan høre, har Christian, Henrik og Anders lidt svært ved, at navigere rundt i Lexus’ modelprogram. I virkeligheden er det slet ikke så svært. Herunder kan du se hvilke modeller, som Lexus har taget med sig i sin tilbagefærd på det danske marked:

SUV

Lexus UX

Lexus UX er en kompakt crossover, der deler platform og størrelse med Toyota C-HR. Herhjemme udbydes den som selvopladende hybrid under navnet Lexus UX 250h, som starter ved 431.500 kr. Den udbydes også som ren elbil under navnet Lexus UX 300e, der starter ved 372.500 kr.

Lexus NX

Lexus NX er en mellemstor SUV, der deler platform med Toyota RAV4. Derfor udbydes den alene som plug-in hybridvariant herhjemme, hvor den hedder Lexus NX 450h+. Priserne starter ved 558.500 kr.

Lexus RX

Lexus RX er den største SUV i modelprogrammet. Det er en fuldfed SUV på størrelse med en BMW X5, der udbydes som selvopladende hybrid og starter ved 1.036.500 kr. Den fås også i en lang variant, der er over 10 cm længere end standardvarianten, og som starter ved 1.149.500 kr.

Coupé

Lexus LC

Listen over coupéer i modelprogrammet er kort. Der er nemlig kun én, og det er Lexus LC. Den følger Toyota-tendensen og udbydes med en selvopladende hybriddrivlinje. Heldigvis fås den også med en fuldfed V8’er med 471 hk. Danske priser er ikke offentliggjort.

Sedan

Lexus ES

Denne generation Lexus ES blev introduceret i 2018 men har netop fået et dugfriskt 2021-facelift. I højde og drøjde er den at sammenligne med en Audi A6, og den udbydes ganske rigtigt med en selvopladende hybriddrivlinje under navnet Lexus ES 300h. Den starter ved 584.500 kr.

Lexus LS

Som modelnavnet antyder er Lexus LS den fuldfede luksussedan, der har sit ophav i den allerførste Lexus-model, Lexus LS400. Lexus LS, derhar udvendige mål som en Mercedes S-Klasse, fås med en 6-cylindret fossilmotor koblet til et selvopladende hybridsystem. Den starter ved 1.762.500 kr.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.