Kategorier
Elektrisk Video

Video: Tør du, eller bør du, købe en kinesisk elbil?

Kinesiske elbiler kommer flyvende ind fra højre, men tør du, eller bør du, købe en kinesisk elbil?

Video: Anders Berner

Har du lyst til at købe en bil, der er bygget i en diktaturstat, som gang på gang tilsidesætter menneskerettigheder og undertrykker mindretal?

Umiddelbart ikke noget, man har lyst til at støtte – men svarer du nej til det spørgsmål, må du også gå linen ud. Og det er måske ikke helt så nemt, som du tror.

LÆS OGSÅ | Er Polestar 2 elbilen, der kan vippe Tesla Model 3 af pinden?

Se med i Berner Show, hvor Anders fortæller, hvad du ellers må sige nej til, hvis du af moralske skrubler ikke vil købe kinesisk elbil. Find også ud af, hvad Anders ellers mener om kinesiske elbiler.

De kommer, hurtigt

De første kinesiske elbiler i Danmark var fra MG, lidt senere kom Maxus, så Aiways og Xpeng og nyeste skud på stammen er Nio og BYD, der begge forventer at introducere elbiler på det danske marked i år.

Det er altså seks nye kinesiske mærker på bare to år – og noget tyder på, at der kommer mange flere, når vi ser på hvilke mærker, der er til salg på det norske marked.

Du kan se listen med alle elbiler i Danmark lige her.

Og så er der de mærker, som ligger lidt i grænselandet. Polestar, eksempelvis, har egentlig hovedkontor i Göteborg, Sverige men Polestar 2 bliver produceret i Kina. Samtidig er Polestar ved at bygge fabrik i USA, hvor fremtidige modeller også skal produceres. Så hvor kommer Polestar egentlig fra?

Tesla har ligeledes produktion i Kina men størstedelen bliver trods alt produceret i USA og hovedkontoret er også i det frie land.

Af Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.