Kategorier
Elektrisk Test og anmeldelser Video

VIDEO: Er Mercedes’ luksuselbil et match til Tesla Model S?

EQS er den første elbil fra Mercedes, der er født som en elbil. Derfor er den proppet til randen med banebrydende teknik og luksus – men den er ikke perfekt. Hør hvorfor, når Berner tester Mercedes EQS.

Video: Anders Berner  | Dato: 19. december 2021

Når bogstavet S indgår i modelbetegnelsen hos Mercedes-Benz, ved man, at de gør sig umage. Og når der så oven i købet er tale om den første elektriske S-Klasse fra Mercedes-Benz, ved man, at der er ekstra meget på spil for de stolte, tyske bilbyggere.

LÆS OGSÅ | 2022 oversigt: Se alle elbiler i Danmark samt rækkevidde og pris

Med karrosseri af aluminium, luftaffjedring og et massivt batteri, er Mercedes-Benz EQS på rette vej – men det differentierer den ikke fra en Tesla Model S.

Så hvor er det, Mercedes-Benz EQS skal brillere for at blive anerkendt som en klasseledende luksuselbil? På gadgets og gimmicks? På luksusfølelse og komfort? Det forsøger Berner at finde ud af, når han tester Mercedes-Benz EQS.

Mercedes-Benz
EQS 580

Batteri: 108 kWh

Ydelse: 523 hk / 855 Nm

0-100 km/t: 4,3 sek.

Tophastighed: 210 km/t

Rækkevidde: 661 kilometer

Pris: 1.537.998 kr.

(EQS fås fra 953.998 kr.)

3 fede features I Mercedes-Benz EQS

Mercedes-Benz EQS er proppet til renden med udstyr og fede features, at både videoen og denne artikel ville blive for lang, hvis alt skulle nævnes. Herunder må du derfor nøjes med tre håndplukkede (men fede) features, som Mercedes-Benz har fundet plads til i den nye EQS.

1. Tag en lur

Stolte Mercedes-Benz kommer ikke til at tilbyde hverken pruttepudefunktion eller videospil i deres EQS, som Tesla gør i deres biler. Så når tiden skal fordrives ved ladestanderen, tilbyder Mercedes dig en lille lur i stedet for et videospil.

SE OGSÅ | VIDEO: Mercedes-Benz S-Klasse til knap 3 millioner kroner

EQS er udstyret med et ‘power nap’-program, der har tre forskellige faser. Én til at lulle dig i søvn, én til at holde dig i søvn og én til at vække dig nænsomt. Når programmet vælges kører førersædet helt tilbage i en afslappende position, mens bilen automatisk justerer alt fra klimaanlæg, lyde fra højtalerne og beroligende ambientebelysning.

Når det er på tide at stå op, aktiveres massagenfunktionen i sædet, så man vækkes på behagelig vis med både massage og sædeventilation. Mercedes siger selv, at belysningen og de rolige lyde fra højtalerne er udviklet specifikt til at lulle dig i søvn.

2. Seriøst luftfilter

De fleste biler har et luftpartikelfilter, der renser luften, inden den pustes ind i kabinen. Mercedes er bare gået all-in med deres. Det såkaldte HEPA-filter (High Efficiency Particulate Air) er tilført over et halvt kilo aktivt kul, der er med til at rense luften fra fint støv og partikler, pollen og dårlig lugt.

Skulle der alligevel være noget grimtlugtende, der finder vej til kabinen, tilbyder Mercedes også en såkaldt Air Balance-pakke. I den fås en række forskellige dufte, der kan fylde kabinen gennem klimaanlægget. Så kan Wunderbaum godt pakke sammen.

3. Hyperskærmen

Vi kan ikke skrive om de fede features i Mercedes-Benz EQS uden at nævne den massive skærm, der pryder hele instrumentbordet. Hele opsætningen, der tæller tre forskellige skærme monteret i forlængelse af hinanden, måler næsten halvanden meter i længden. Der er ingen anden bil i verden, der kan prale af at have SÅ meget skærm.

LÆS OGSÅ | DUEL: Audi A8 og Mercedes-Benz S-Klasse er toppen af poppen, men hvilken er bedst?

Den største, centrale skærm i midten samt skærmen til passageren er udstyret med OLED-teknologi, som man kender fra de nyeste fladskærmsfjernsyn. Her kan man fristes til at tænke, at det må gøre nas at få et fladskærmsfjernsyn i krydderen, hvis man skulle køre galt. Her er skærmene naturligvis indrettet med en sådan struktur og opsætning, at man ikke kommer til skade, hvis uheldet skulle være ude.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.