Kategorier
Video

VIDEO: Kan Berner lære at elske en Mercedes-AMG på stylter?

Med seks cylindre og en benzinøkonomi på godt 10 km/l kan man så overhovedet tillade sig at kalde Mercedes-AMG GLE 53 for en rigtig AMG? Berner er ikke overbevist, men hans 8-årige datter ved, hvorfor den er helt rigtig!

Video: Anders Berner  | Dato: 29. januar 2021

Med et AMG-skilt på bagsmækken, 20-tommer sutter og sportslige skørter hele vejen rundt, forventer du med al sandsynlighed en stor, buldrende V8’er, som Mercedes laver dem bedst.

Dine forventninger har ikke nødvendigvis hold i virkeligheden. Det er nemlig en Mercedes-AMG GLE 53, Berner har fingrene i. Lillebror-AMG’en, om man vil. Men giver det overhovedet mening, at smide AMG-skilte på en bil, der administrerer komforten bedre end sporten, og som ‘kun’ kan give dig en mild 6-cylindret rumlen i stedet for et gammeldags V8-brølet?

Måske meningen kan hentes i det faktum, at Mercedes-AMG GLE 53 er svimlende 1,3 millioner kr. billigere end den fuldfede Mercedes-AMG GLE 53. Berner skal dog have hjælp til at forstå det af sin 8-årige datter, Marie.

Mercedes-Benz

GLE 53 AMG

Motor: R6, 2.999 ccm, benzin

Ydelse: 435 hk / 520 Nm

0-100 km/t: 5,3 sek.

Tophastighed: 250 km/t

Forbrug: 9,4 km/l

Startpris: 1.475.798 kr.

(GLE fås fra 792.097 kr.)

En kompliceret affære

Mercedes GLE er ret beset afkommet af én af de mest legendariske modeller, Daimler-koncernen nogensinde har spyttet ud. Den kantede kendiskaret; Mercedes-Benz G-Klasse – eller Geländewagen, hvis man er purist.

Egentligt var det meningen, at Mercedes’ høje og offroad-egnede biler, skulle gå under navnet M-Klasse. Men da den nærmeste konkurrent, BMW, hørte om den dåb, blev der nedlagt veto og retskrav om, at BMW var den eneste rette ejer af ’M-navnet’. Det tvang Mercedes ud i et navneskifte, som nu kaldte modellerne ML.

SE OGSÅ | VIDEO: Er Mercedes-Benz E-Klasse verdens bedste bil?

ML-Klassen blev sat i verdenen for at overtage faklen for den legendariske G-Klasse. Den kasseformede G-Klasse var blevet produceret siden 1979, og i 1997 mente Mercedes, at det var på tide, man fandt en afløser for krigsveteranen. En afløser, der skulle være en mere raffineret og luksuriøs SUV end G-Klassen.

Mercedes ML-klasse blev aldrig den forgyldte afløser, som man troede. Alligevel levede modellen et ærbødigt liv som hestetrailer-henter og Whiskeybælte-befordrer, indtil den i 2015 skiftede navn til GLE. Modelnavnet GLE lever i bedste velgående og er nu i sin 4. generation, der blev præsenteret i 2019 og nu har fået en frisk 2021-opdatering, som Berner tester.

Den variant Berner har fingrene i er lillebror GLE 53 AMG. Vi skriver lillebror, fordi talsammensætningen ’53’ betyder, at den ikke har en buldrende V8’er under hjelmen men derimod en mere civiliseret og Thunberg-venlig V6’er. Men giver det overhovedet mening? Det forsøger Berner at svare på i videoen med hjælp fra sin datter.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.