februar 3, 2023

Video: Mikrobiler stiger i pris, så hvad gør du nu?

Lige nu rammes mikrobilerne af lavt udbud og høj efterspørgsel, og det betyder stigende priser. Se med og find ud af hvad du kan gøre.

Video: Anders Berner FOTO: PR

Det kan måske virke en smule surrealistisk at kalde mikrobilen for døende, men flere og flere fabrikanter nedlægger deres mikrobils-modeller. Blandt andet modeller som Skoda CitiGo, Peugeot 108, Citroen C1 og Seat Mii.

Forklaringen er egentligt meget simpel. Ligesom de store og tunge biler skal være sikre, så kræves det selvfølgelig også, at mikrobilerne skal være det samme – og det koster.

SE OGSÅ | Brugte Tesla og andre elbiler styrtdykker i pris

Det er simpelthen blevet for dyrt at bygge små billige biler og det kan nu mærkes på markedet, hvor antallet af nye mikrobiler kan tælles på én hånd.

Se med, når Anders Berner forklarer om prisstigningerne på mikrobilerne og fortæller, hvad man alternativt kan gøre, når priserne bliver for høje.

Kun fire på markedet

Lige nu er der i alt kun fire forskellige mikrobiler at vælge imellem som ny; Hyundai i10, VW Up, Kia Picanto og Toyota Aygo X. Det er dog et spørgsmål om tid, før det bliver endnu færre, da Volkswagen har planlagt at tage VW Up ud af produktion i slutningen af 2023.

SE OGSÅ |  Vindere og tabere i 2022

Nye mikrobiler er altså en uddøende race, men det er der råd for. På Bilbasen finder man nemlig over 4000 brugte mikrobiler og selvom priserne stiger på de gængse modeller, er der ukendte og mindst ligeså gode modeller, der bliver overset af køberne.

VW UP har været en af de mest populære mikrobiler, der dog udgår af modelprogrammet i slutningen af 2023

Du kender måske Opel Karl eller Nissan Pixo? To biler der begge er gået en smule ubemærket hen og som nu koster en del mindre end de flere af de andre mikrobiler. Simpelthen fordi folk ikke kender modellerne. Ved at vælge en Opel Karl fremfor en Skoda Citigo, kan du på nuværende tidspunkt spare op til 10.000 kr.

Har du til gengæld en af de populære mikrobiler på hånden, kan det være en vaskeægte guldgrube, du har med at gøre. De mest populære modeller er steget op mod 30.000 kr., så de nu ligger til omkring 100.000 kr.


Brugte biler fra Opel og Nissan til salg på Bilbasen

Se flere brugte biler fra Opel og Nissan på Bilbasen

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS