Volkswagen ID.Buzz
februar 21, 2022

VIDEO: VW ID.Buzz er økoflipperens nye rugbrød

Nyeste folkevognsrugbrød hedder VW ID.Buzz – og den er elektrisk. Anders Berner og Bilbasen kører første tur i en forproduktionsmodel.

Video: Anders Berner / Dato: 11. februar 2022

VW ID.Buzz ligner her noget fra en designer på et psykedelisk trip. Men bare rolig – det er blot kamuflage for at sløre designet indtil det bliver 100% officielt til verdenspremieren d. 9. marts.

Buzzen, som Berner kører, er nemlig en forproduktionsmodel og det betyder blandt andet, at kabinen er dækket ind i sort stof og at der er detaljer, vi stadig ikke må tale om.

Læs også | 2022 oversigt: Se alle elbiler i Danmark samt rækkevidde og pris

Alligevel har vi fået lov at trille en kort tur i den nye elektriske Buzz. Se med, når Berner gennemgår rugbrødet og fortæller om, hvordan det kører.

Nostalgi og moderne teknologi

Den første VW-bus så dagens lys i 1950. Det var den første VW importør, hollænderen Ben Pon, der fik ideen til at lave en kassevogn på basis af VW Boblen (type 1). Motor bagi men med en meget større kabine og mulighed for at laste alverdens. VW syntes, at ideen var eminent og allerede to år efter blev den første VW-bus sat i produktion.

VW T1, som den første hed, blev produceret i et væld af udgaver fra varevogn over bus og endda som camper. Mange af de første modeller er stadig på vejene i dag og flere af dem er direkte investeringsobjekter. Den mest værdifulde er den såkaldte Samba.

VW T1 Samba, 1965, 32 kW, 29. Oldtimer-træf, Konz

Nyeste VW-bus er fuldt elektrisk og bliver en af få store familiebiler på strøm. Man kan selv vælge, om man vil have den med fem, seks eller syv sæder. Interiøret minder meget om det vi kender fra VW ID.3 og ID.4 men dog en smule mere kantet og med mere lys og luft.

LÆS OGSÅ | Her er elbilerne med 7 sæder

Buzz kommer desuden som varevogn og alt tyder på, at den også kommer i en camper-udgave. Og hvis ID.Buzz følger alle de andre modeller på MEB-platformen, så vil der være batterier på 58/77 kWh. Men hvor stærk ID.Buzz bliver, finder vi først ud af den 9. marts.

Vi kender endnu ikke priserne men vi gætter på en startpris på omkring 450.000 kr. VW ID.Buzz kommer til Danmark i slutningen af 2022.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS