Video: Vi tester Årets Bil i Danmark 2025
Med et forspring på kun tre point tog Kia EV3 titlen som Årets Bil i Danmark 2025 foran Skoda Elroq. I vores test af den nye EV3 i Long Range-udgave med Prestige-udstyr ser vi, om den fortjener sejren.
Video: Anders Berner | Dato: 5. november 2021
At få mange børn er som oftest ensbetydende med økonomisk ruin – særligt på bilfronten. Tidligere har man snildt kunne slippe over 1 mio. kr. for en veludstyret VW Multivan, der kan pakke hele familien og det dertilhørende habengut. Men sådan er det snart ikke længere.
Den nye VW T7 Multivan bliver bygget på VWs modellerbare MQB-platform, der deles vidt og bredt på tværs af koncernen. Det betyder, at en Multivan nu for første gang udbydes som plug-in hybrid, hvilket naturligvis afføder en klækkelig afgiftsrabat.
Kan den nye VW Multivan andet end at være billigere end forgængeren? Det forsøger Berner at finde ud af i denne video med stor hjælp fra fotografen Jeppe Dalby.
Motor: R4 benzin, 1.395 ccm + el
Ydelse: 215 hk / 350 Nm
0-100 km/t: 11,6 sek.
Tophastighed: 190 km/t
Forbrug: 55,5 km/l
Elektrisk rækkevidde: 50 km
Startpris: 480.000 kr.
Man kan ikke sige VW Multivan uden også at sige VW Transporter. Hvis man køber en VW Multivan til sin store familie, er det i bund og grund en VW Transporter med sæder og vinduer, man køber. Man kan også købe en VW Caravelle, hvis man har brug for en mandskabsvogn eller en VW California, hvis man har brug for en camper. Det er stadig med basis i en Transporter.
SE OGSÅ | VIDEO: Porsche 911 GT3 – ét styk vanvittig Porsche
Sådan har det altid været gennem syv generationer af det rummelige rugbrød fra VW. T-Serien af varevogne/minibusser/campere/mandskabsvogne kunne sidste år holde 40-års jubilæum, og det hele startede med VW T1, der i dag er den mest ikoniske varevogn i verden uden diskussion. Vi kigger lidt nærmere på T1 og de andre seks generationer af VWs alsidige rugbrød herunder.
Selvom VW T1 er ældst, er det stadig den, de fleste husker bedst. VW T1 blev lanceret i 1950, og allerede dengang var det muligt at købe den som både varevogn, minibus, pickup og camper. I 1954 købte forsvaret en håndfuld til tjenesten for 10.000 kr. mens de i dag er blevet svinedyre samlerobjekter.
Se den lyseblå VW T1 på billedet til salg her.
Efterspørgslen på den helt gamle VW T1, får entusiaster til at kigge mod VW T2 i stedet. Prisen på efterfølgeren er derfor generelt på vej på himmelflugt. Den største opdatering fra VW T1 til VW T2 var motoren, som fik flere kræfter og blev mere motorvejsdygtig end den undermotoriserede T1’er.
Se den røde VW T2 på billedet til salg her.
Da VW T3 blev lanceret i 1979, var posen virkelig blevet rystet. VW T3 var større, tungere og mere kantet i sit udtryk end VW T2. Til at begynde med kørte den med luftkølet motor ligesom T2, men blev senere den første i rækken til at få vandkølet motor. T3 kunne som den første i rækken også leveres med firehjulstræk.
Se den rå, grønne VW T3 pickup på billedet til salg her.
I 1990 blev posen endnu en gang rystet af VW. Den populære varevognsserie blev nu bygget på en markant anderledes platform, hvorfor VW T4 er den første i rækken til at køre med motoren placeret foran samt med forhjulstræk. VW T4 blev en succes, fordi den kunne fås i et utal af varianter: Høj, lav, lang, kort og så videre, og så videre.
Se den grønne VW T4 på billedet til salg her.
VW øjnede naturligvis salgspotentialet i, at udbyde deres varevognsserie i så mange varianter som muligt i kølvandet på VW T4. Ved lanceringen af VW T5 i 2003 kunne VW derfor løfte sløret for intet færre end 100 forskellige kombinationer. Nu var det ikke kun taghøjde og akselafstand, man skulle vælge. Nu var der nemlig også fem forskellige motorvarianter at vælge imellem.
Se den sølvgrå VW T5 på billedet til salg her.
Om det var dieselgate-skandalen, der gjorde, at posen skulle rystes lidt mindre med VW T6, er ikke til at sige. Faktum er bare, at VW T6 blev bygget på den samme platform som forgængeren VW T5. Det betød selvfølgelig, at valgmulighederne var lige så mange. I 2019 fik den en ordentlig overhaling kaldet T6.1, der gav den mere teknik og flere sikkerhedssystemer.
Se den grå VW T6 på billedet til salg her.
VW T7 er det seneste skud på stammen, som Berner (Jeppe) tester i videoen herover. Her har VW strammet sig an på platforms-delen og bygget den nye VW T7 på den modellerbare MQB-platform. Derfor kommer den nye VW T7 til at dele platform med alt fra Audi A3 til VW Golf. Platformen betyder også, at den nye VW T7 bliver den første i rækken til at blive elektrificeret og udbudt som plug-in hybridvariant.
Med et forspring på kun tre point tog Kia EV3 titlen som Årets Bil i Danmark 2025 foran Skoda Elroq. I vores test af den nye EV3 i Long Range-udgave med Prestige-udstyr ser vi, om den fortjener sejren.
Udviklingschefen hos Volkswagen afslører, at ID.3 og ID.4 allerede er på vej med så store opgraderinger af design, interiør og udstyr, at det er en god idé at tøjle lysten til at købe en lige nu.
Jeep Avenger blev årets bil i Europa sidste år, og alligevel har danskerne aldrig rigtigt taget den til sig. Det kan et ordentligt prishug måske ændre på.
Den kompakte elbil Kia EV3 overgik otte andre elbiler i finalen til Årets Bil i Danmark 2025. Den koreanske elbil roses for lave priser, god rækkevidde og sit design.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2024 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.