Test: Ny Porsche Panamera med særdeles aktiv undervogn
Få ting afslører, at der er tale om den nye Panamera. Men under huden gemmer sig et større batteri i plug-in varianterne og en ret vild undervogn.
Video: Anders Berner
Kinesiske XPeng er gået anderledes til opgaven om at bygge en elbil. De er startet med softwaren og har bygget bilen derefter. Derfor er XPeng P5, der nu er klar til Danmark, pakket med processorkraft og er som den første personbil nogensinde udstyret med LiDAR-teknologi, der laser-scanner omgivelserne.
LÆS OGSÅ | 2022 oversigt: Se alle elbiler i Danmark samt rækkevidde og pris
Det lyder alt sammen ganske lovende – MEN! Når Berner kigger den nytilkomne Kina-bil efter i sømmende, er der også nogle områder, hvor den skuffer, og hvor den måske ikke er så moderne, som den udgiver sig for at være.
Hør hvad dét er, når Berner tester XPeng P5 lige her.
Motor: Elektrisk
Batterikapacitet: 60 kWh
Ydelse: 211 hk / 310 Nm
0-100 km/t: 7,5 sekunder
Tophastighed: 150 km/t
Rækkevidde: 465 kilometer
Opladningshastighed: 80 kW DC
Mål (L/B/H): 480/184/152 cm
Køreklar vægt: 1.790 kilo
Bagagerumsvolumen: 450 liter
Pris: 390.000 kr.
De kinesiske bilmærker tordner frem. Det startede med MG, som, trods opkøbet af rettighederne til navnet fra en britisk sportsvogn, er ejet og drevet af det Shanghai-baserede SAIC. Dernæst kom Maxus med elektriske varevogne og MPV’er, efterfulgt af kometvirksomheden Aiways, der er gået fra ingenting til verdensomspændende bilproducent på under fem år.
Selvom ejerne får tics, er man også nødt til at regne Polestar som et kinesisk bilmærke. Trods tæt forbindelse til et vist svensk bilmærke i Gøteborg, bliver Polestar 2 bygget i den kinesiske Zhejiang-provins af moderselskabet Geely, der har bygget biler i samme provins siden 1986.
SE OGSÅ | Video: Den store og prisbillige Aiways U5 er endelig klar til Danmark!
Det er fire kinesiske bilmærker med fuld fart i det danske salg, der nu bliver til fem med tilkomsten af XPeng. Og der er ingen tegn på, at der slækkes på det kinesiske gaskabel. Kigger man eksempelvis til vores elbilglade, norske naboer, er der en hel håndfuld flere kinesiske bilmærker, der lurer de europæiske tendenser af og står på spring for træde ind i Danmark.
Det svensk-kinesiske bilmærke Lynk&Co har af flere omgange meldt deres ankomst i Danmark, og pt. er deres tidsestimat, at de er klar i slutningen 2022. Bilmærkerne BYD og det luksuriøse Hongqi er allerede i gang med at lange elbiler over disken i Norge, mens NIO, og deres planer om stationer til batteriudskiftning, efter sigende også er lige på trapperne i fjeldlandet.
Få ting afslører, at der er tale om den nye Panamera. Men under huden gemmer sig et større batteri i plug-in varianterne og en ret vild undervogn.
1.000.000 kroner. Så meget har du sparet, hvis du ventede med at købe en særlig udgave af elbilen Mercedes EQS.
Leder du efter firehjulstræk til vinterens sne og slud? Med ugens fund her får selv nybagte lotto-vindere brug for en ekstra tænkepause, før de hiver tegnebogen frem.
Den kompakte Cupra Born VZ har 326 hestekræfter, baghjulstræk og elektronisk styret undervogn – og lang rækkevidde. Er den bare hurtig eller også sjov?
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2024 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.