XPeng P5 Berner
maj 6, 2022

Video: Ny kinesisk elbil i Danmark – dur XPeng P5 til noget?

Online og fra den dyre adresse i Axel Towers i København sælger kinesiske XPeng deres elbiler til danskerne. I denne video tester Berner deres første skud på stammen; XPeng P5.

Video: Anders Berner

Kinesiske XPeng er gået anderledes til opgaven om at bygge en elbil. De er startet med softwaren og har bygget bilen derefter. Derfor er XPeng P5, der nu er klar til Danmark, pakket med processorkraft og er som den første personbil nogensinde udstyret med LiDAR-teknologi, der laser-scanner omgivelserne.

LÆS OGSÅ | 2022 oversigt: Se alle elbiler i Danmark samt rækkevidde og pris

Det lyder alt sammen ganske lovende – MEN! Når Berner kigger den nytilkomne Kina-bil efter i sømmende, er der også nogle områder, hvor den skuffer, og hvor den måske ikke er så moderne, som den udgiver sig for at være.

Hør hvad dét er, når Berner tester XPeng P5 lige her.


XPeng P5

Motor: Elektrisk
Batterikapacitet: 60 kWh
Ydelse: 211 hk / 310 Nm
0-100 km/t: 7,5 sekunder
Tophastighed: 150 km/t
Rækkevidde: 465 kilometer
Opladningshastighed: 80 kW DC
Mål (L/B/H): 480/184/152 cm
Køreklar vægt: 1.790 kilo
Bagagerumsvolumen: 
450 liter
Pris: 390.000 kr.


Kineserne kommer

De kinesiske bilmærker tordner frem. Det startede med MG, som, trods opkøbet af rettighederne til navnet fra en britisk sportsvogn, er ejet og drevet af det Shanghai-baserede SAIC. Dernæst kom Maxus med elektriske varevogne og MPV’er, efterfulgt af kometvirksomheden Aiways, der er gået fra ingenting til verdensomspændende bilproducent på under fem år.

Selvom ejerne får tics, er man også nødt til at regne Polestar som et kinesisk bilmærke. Trods tæt forbindelse til et vist svensk bilmærke i Gøteborg, bliver Polestar 2 bygget i den kinesiske Zhejiang-provins af moderselskabet Geely, der har bygget biler i samme provins siden 1986.

SE OGSÅ | Video: Den store og prisbillige Aiways U5 er endelig klar til Danmark!

Det er fire kinesiske bilmærker med fuld fart i det danske salg, der nu bliver til fem med tilkomsten af XPeng. Og der er ingen tegn på, at der slækkes på det kinesiske gaskabel. Kigger man eksempelvis til vores elbilglade, norske naboer, er der en hel håndfuld flere kinesiske bilmærker, der lurer de europæiske tendenser af og står på spring for træde ind i Danmark.

Det svensk-kinesiske bilmærke Lynk&Co har af flere omgange meldt deres ankomst i Danmark, og pt. er deres tidsestimat, at de er klar i slutningen 2022. Bilmærkerne BYD og det luksuriøse Hongqi er allerede i gang med at lange elbiler over disken i Norge, mens NIO, og deres planer om stationer til batteriudskiftning, efter sigende også er lige på trapperne i fjeldlandet.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS