januar 22, 2021

VIDEO: De nye afgifter gør bedre biler billigere!

Hr. og Fru Danmark hamstrer federe biler, end de plejer, og står i kø for at købe tunge tyskere. Forklaringen skal findes i det nye afgifter, og dem forklarer Anders Berner her med kyndig hjælp fra Bilbasens markedsanalytiker, Jan Lang.

Video: Anders Berner  | Dato: 22. januar 2021

De nye afgifter har været på alles læber med god grund. Særligt de miljøvenlige el- og plug-in hybridbiler er blevet tilgodeset med de nye afgifter, og det gør, at flere danskere pludseligt har fået råd til større og bedre biler, end de hidtil har haft.

Alligevel er de nye afgifter stadig en stor ubekendt for mange, ligesom de danske bilimportører har knoklet for at greje hvilke prisskilte, der skal sættes i forruderne. Hvilke biler er faldet mest i pris? Hvad kan det bedst betale sig at købe?

Det har Anders Berner sat sig for at svare på. Og til det, har han allieret sig med Bilbasens markedsanalytiker Jan Lang.

De dyreste er blevet billigere

Selvom de nye afgifter giver store økonomiske besparelser på mange biler, får du en lang næse, hvis du troede, du nu kunne gafle en Ford Kuga eller Citroën C5 Aircross plug-in hybrid til små penge.

De billigere plug-in hybridbiler har nemlig fået en afgiftstigning. De holder med andre ord kun deres oprindelige prisniveau, fordi bilimportørerne stadig vil sælge dem og derfor selv har modreguleret priserne.

SE OGSÅ | Her er bilerne, der taber mindst i værdi

Når det kommer til plug-in hybridbilerne, er det nemlig de dyrere modeller, hentet fra den såkaldte ‘direktørklasse’, som er blevet billigere. Her er afgiftbesparelserne til gengæld til at tage og føle på. Se de store prisfald i tabellen.

Pris fald på plug-in:

Audi A6 50 TFSIe:

Før: 650.000 kr. — Nu: 505.000 kr.

BMW 530e:

Før: 635.000 kr. — Nu: 522.000 kr.

BMW 545e:

Før: 850.000 kr. — Nu: 628.000 kr.

BMW X5 Plug-in:

Før: 1.116.000 kr. — Nu: 860.000 kr.

Bedre betingelser for elbiler

Før afgiftsændringerne kom på tale, havde elbilerne ringe udsigter for fremtiden. Det var nemlig planlagt, at registreringsafgiften på elbilerne gradvist skulle stige, således de landede på et niveau omkring de traditionelle benzin- og dieseldrevne biler om blot et par år. Det ville naturligvis ikke have sat gang i den grønne omstilling — tværtimod.

Derfor er elbilerne selvfølgelig blevet tilgodeset i de nye afgifter. Den gradvise indfasning af registreringsafgift er først og fremmest forlænget, mens også bundfradraget er hævet markant. I det gamle afgiftssystem var elbiler op til 330.000 kr. afgiftsfritaget. Nu er elbiler helt op til 550.000 kr. afgiftsfritaget.

Det betyder helt håndgribeligt, at det også er blevet billigere at få fingrene i udvalgte elbilmodeller. Tesla Model 3 har oplevet et beskedent prisfald på omkring 14.000 kr. mens en premium-elbil som Porsche Taycan Turbo S er steget med voldsomme 242.000 kr. Hos Volkswagen har man været fremadsynet, hvorfor de kommer til at introducere den kommende ID.4 til en lavere pris end først tiltænkt for at lade modellen drage gavn af det nye afgiftssystem.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS