december 14, 2023

Video: Du kan spare kassen ved at køre elbil

Hjemmets bil nummer to er ofte en lille og økonomisk bandit – men hvor meget mere økonomisk er den, hvis den er elektrisk?

VIDEO Jacob Dalby & Anders Berner

Mikrobilerne er en uddøende race og de små modeller sløjfes på stribe. Til årsskiftet siger vi farvel til den ustyrligt populære VW Up, mens modeller som Seat Mii, Skoda Citigo, Peugeot 108, Citroën C1 og Fiat Panda allerede har måtte lade livet.

I Danmark er der dog stadig efterspørgsel på de helt små, og med færre nye mikrobiler på markedet, presser det efterspørgslen op på brugtmarkedet. De kompakte mikrobiler er med andre ord blevet dyrere, men det er der heldigvis råd for.

Du kan købe nemlig køre en elbil og blive såvel bedre som billigere kørende. Hør hvordan, når vi sammenligner el- med benzin og laver regnestykket.

Se regnestykket

Regnestykket burde faktisk se lidt anderledes ud, hvis man spørger Anders Berner. Selvom det er ham, der har lavet det. Der er nemlig skruet godt op for elprisen for at tilgodese dem, der fra tid til anden lader andre steder end hjemme i egen carport.

I forhold til hvor meget, Berner selv har betalt for strømmen til sin Honda e i løbet af de seneste år, er strømprisen nemlig næsten fordoblet. Han har i gennemsnit givet 1 kr. pr. kWh. Det lød dog lige billigt nok i Redaktør Dalbys ører. Derfor er prisen i regnestykket skruet op til 1,7 kr. pr. kWh. Værditabet er beregnet med hjælp fra Jan Lang, der er markedsanalytiker hos Bilbasen.

Se hvordan udgifterne fordeler sig, når man sammenligner BMW i3 med Skoda Citigo lige her:

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Find brugte BMW i3 til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS