Kategorier
Elektrisk Video

VIDEO: 6 gode og 4 dårlige ting ved livet med en elbil

Livet med en elbil har sine fordele – men det har så sandelig også sine ulemper! Berner giver sit bud på hvilke gode og dårlige ting, der knytter sig til livet med en moderne elbil.

Video: Anders Berner  / Dato: 16. juli 2020

Bilproducenterne spytter elbiler ud i stor stil, og konkurrencen mellem modellerne spidser til. Derfor skulle man tro, at de fuldelektriske modeller efterhånden har fået styr på de irritationsmomenter, der kan frustrere selv den mest barmhjertige bilist og bilejer.

SE OGSÅ | Stor eller lille autocamper – Berner tæsker VW’s to camper-modeller

Men, men, men… Sådan er det ikke helt endnu. For mens rækkevidde og ladekapacitet går den rigtige vej, er der fortsat en håndfuld irriterende ting, der behæfter sig til livet med en moderne elbil. Hvad dét er, giver Berner sit besyv på i denne video, mens han ligeledes understreger de befriende glæder, som en elbil også kan give dig.

Er fordelene store nok til at udligne ulemperne i din optik?

Når der skal laves en video om elbiler, er det naturligvis sjovest at have markedets ypperste (og dyreste) Ellert med som statist og blikfang: Porsche Taycan Turbo S. Selvom de små 2 mio. kr. den koster ikke køber dig en trækkrog, køber det dig både plads, praktik og en hjernerystende acceleration fra 0 til 100 km/t på 2,8 sekunder.

Som vanligt har genierne fra Stuttgart lavet en bil, der er kompromisløs, hurtig og lækker – denne gang er den bare elektrisk. Den opgivede rækkevidde på 412 km efter WLTP-standard lyder måske ikke imponerende. Men Porsche har kompenseret og sørget for, at du kan lade med vanvittige 262 kW fra den rigtige lynlader. Det svarer til, at strømmen kører ind i batteriet med 780 km/t, og betyder, at du kan gå fra 38 km til 300 km i rækkevidde på bare 20 minutter.

Specifikationer

Porsche Taycan

Turbo S

Batteri: 93,4 kWh

Ydelse: 761 hk / 1050 Nm

0-100 km/t: 2,8 sek.

Tophastighed: 260 km/t

Rækkevidde: 412 kilometer (WLTP)

Startpris: 1.786.326 kr.

Af Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.