marts 21, 2023

Video: Elektrisk drømmebil til håndværkeren

God opbevaringsplads til værktøjer, utallige strømudtag og et kæmpe frunk gør Ford F-150 Lightning til en håndværkers våde drøm.

Video: Jacob Dalby & Anders Berner

Ford F-150 har længe været en populær pickup i USA, men kan en elektrisk udgave fungere? Ford F-150 Lightning er i hvert fald stødt stigende i popularitet i USA og i december 2022 var det den bedst sælgende elektriske truck i USA.

LÆS OGSÅ | Video: Derfor er elbiler så hurtige

Vi kan i Europa fortsat kun håbe på en afsending af den store pickup, men indtil da er der faktisk to til salg på Bilbasen.

Men hvad er det, der fungerer så godt på det store skrummel af en truck? Og hvordan kan man flytte omkring tre tons bil fra 0 til 100 km/t på blot 4,5 sekunder? Se med og bliv klogere på den enorme amerikanske pickup.

Strøm til huset

Ford F-150 Lightning er udstyret med et stort batteri på 130 kWh, der har en særligt vigtig funktion, der rækker udover at give bilen rigeligt med kræfter.

Ligesom det er muligt at lade bilen op, er det også muligt at tage strøm fra bilen. På den måde kan en Ford F-150 Lightning med sit store batteri være strømkilde for et hus i op til 10 dage.

SE OGSÅ |  Video: Elbilen giver billig strøm til huset

Udover at være en vigtig strømkilde, er der også mange strømudtag, der gør, at man for eksempel kan lave en toast på farten, oplade sine værktøjer eller sætte støvsugeren til, når toast-krummerne skal væk igen. F-150 Lightning kan også smide sin strøm på en anden elbil med op til 7.2 kW.

Voldsomt populær

Hvis det ikke skulle være klart endnu, så er Ford F-150 en voldsomt populær pickup i USA. Sidste år solgte Ford omkring 650.000 F-150 trucks i USA alene. Ford F-150 Lightning skal forsøge at bygge videre på den succes.

SE OGSÅ | Video: Hvad gør man, når strømmen mangler på vejen?

Det kræver, at den har de samme hårdføre egenskaber som den benzindrevne, men i samspil med de muligheder, der er ved den elektrisk drivlinje. Kombinationen af Fords “Built Tough“-slogan og fikse features, der kun er at finde i denne elektriske pickup, skal sikre succesen.

Du kan se flere Ford F-150 Pickups til salg på Bilbasen.dk her

9 ud af 10 kan spare i gennemsnit 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Det siges i øvrigt, at Jacob kunne køre før han kunne gå, så interessen for biler startede tidligt. Interessen udviklede sig til passion og siden har arbejdet som motorjournalist på blandt andet Bil Magasinet fyldt det meste af de vågne timer.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS